MasterChef 2019: Finale snemali 20 ur; Anže se je zgrudil na tla

22.6.2019 | 18:40

Sanja in Anže sta se po koncu dela dobesedno zgrudila na tla. (vse foto: Pop tv)

Sanja in Anže sta se po koncu dela dobesedno zgrudila na tla. (vse foto: Pop tv)

Sodniki so takole zalili zmagovalca.

Sodniki so takole zalili zmagovalca.

Zmagovalec Anže Kuplenik pravi, da kuharskih načrtov nima, saj si ne zna predstavljati, kaj vse ga čaka.

Zmagovalec Anže Kuplenik pravi, da kuharskih načrtov nima, saj si ne zna predstavljati, kaj vse ga čaka.

V velikem finalu MasterChefa Slovenije 2019 sta se pomerila študent Anže Kuplenik in gospodinja Sanja Sirk, ki sta se med tekmovanjem zelo povezala. Sanji je Anže zlezel pod kožo, njemu pa je bila tekmovalka kot druga mama. A v velikem finalu ni bilo prostora za čustva, saj je bil v igri naziv masterchef Slovenije in 50.000 evrov.

Takoj po razglasitvi velikega zmagovalca pete sezone kuharskega šova smo govorili z Anžetom, ki nam je zaupal svoje vtise o zmagi in šovu.

Kdaj se ti je zdelo, da si ti zmagovalec, da je to ta jed, ki te bo ponesla do zmage?

Da bom postal zmagovalec pete sezone šova MasterChef Slovenija, nisem bil prepričan vse do razglasitve. Vedel sem, da bo šlo na tesno in da bo sladica odločilna. Kljub malo bolj površnemu videzu so težke tehnike prevesile tehtnico na mojo stran.

Kako bije srce, ko čakaš na sodniško razglasitev?

Srce mi je pred razglasitvijo divjalo. Sicer pa je bilo toliko napetosti, nervoze in adrenalina, da se določenih stvari sploh nisem zavedal – še zdaj se jih ne.

Kako bi opisal finalno kuho?

Uf, vsa tri finalna kuhanja so bila posebna, zahtevna in na primernem nivoju. Nervoza se je stopnjevala, utrujenost je bila vse bolj prisotna, medtem ko pri zbranosti nikakor nisem smel popuščati. Trudil sem se, da med kuhanjem uživam, iztisnem svoj maksimum, saj je bila to edinstvena priložnost. Ne vem, ali bom še kdaj imel takšno.

V oddaji smo videli, da sta s Sanjo obsedela na tleh. Je res tako naporno?

Ko sva zaključila pripravo sladice, ko so se odštele zadnje sekunde, sem se zavedel, da je to to. Spremeniti nimaš več kaj, adrenalin popusti in kar naenkrat te udari izčrpanost. Vendarle je snemanje finala potekalo 20 ur in biti toliko časa v fokusu in zagnanosti je zelo težko. In, ja, kar posedla sva se na tla, se stisnila in se hitro malo odpočila.

Katera jed ti je najbolj ostala v spominu?

V spominu mi je ostalo kar nekaj jedi. Vsekakor vse jedi iz zadnjih treh tednov, tu mislim, da sem se res izkazal in pokazal, česa sem zmožen. Prav poseben je bil zame tudi krožnik, ki sem ga iz slivovih cmokov predrugačil in z njim prišel med najboljših deset tekmovalcev.

Kako si videl Sanjo kot poraženko? Kakšni so bili občutki do nje?

Ob Sanjinem porazu mi ni bilo vseeno. Mislim, da sva oba drug drugemu zelo privoščila uspeh. Bila je napeta borba, tako kot vse najine do zdaj. Na koncu je bil le rezultat drugačen in je kazal, v primerjavi s preteklimi izzivi, v mojo korist. Sva se pa oba tako dobro odrezala, da si nimava česa očitati, lahko sva ponosna drug na drugega, tudi na to, da sva ravno midva zaključila peto sezono MasterChefa.

Pa ostali tekmovalci? Ste prijatelji, se slišite?

S preostalimi tekmovalci imam kar nekaj stikov. Z določenimi več kot z drugimi. Veliko se vidimo na kakšnih dogodkih, sicer pa se slišimo po telefonu in prek družbenih omrežij. Največ sem v stiku s Špelo, Sandro, Nastjo, Sanjo in Orterjem, s katerim sva skupaj delala tudi na nekaterih kuharskih dogodkih.

Kako boš porabil nagrado 50.000 evrov?

Z družino se bomo odpravili na potovanje, zagotovo nam bo prijalo malo oddiha. Treba bo kupiti vso kuharsko opremo in se zagotovo še marsikaj naučiti ter vse znanje nadgraditi. Zato bi denar izkoristil tudi za kakšno šolanje v tujini.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava