FOTO&AVDIO: MasterChefa Slovenije 2019 Anžeta Kuplenika sprejeli na Vrhu pri Pahi

21.6.2019 | 12:40

Na sprejemu zmagovalca je zaigrala tudi harmonika (foto: M. K.)

Na sprejemu zmagovalca je zaigrala tudi harmonika (foto: M. K.)

Mama Jožica in zmagovalec Anže (foto: Osebni arhiv)

Mama Jožica in zmagovalec Anže (foto: Osebni arhiv)

Anže Kuplenik z Vrha pri Pahi je MasterChef Slovenije 2019. V finalu tv-šova se je za kuharski naziv »spopadel« s Sanjo Sirk, za katero je dejal, da je kot njegova druga mama. Morala sta pripraviti trihodni menu s predjedjo, glavno jedjo po lastni izbiri in sladico, sestavljeno iz kar 116 korakov.

»Znanje in izkušnje, ki sem jih dobil, so neprecenljive. To je bila velika šola v zelo kratkem času. Užival sem v vsaki minuti. Če sem povsem iskren, sem skozi oddajo presenečal samega sebe, verjamem pa da tudi moje domače, ki so mi vseskozi močno stali ob strani, na koncu so 'dihali' z mano,« je zadovoljno po zaključku povedal simpatični, vedno nasmejani 20-letni študent 2. letnika živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Anžeta in njegovo sodelovanje v tej priljubljeni kuharski oddaji bomo podrobneje predstavili v junijski Živi, redni mesečni prilogi Dolenjskega lista, pripravili pa smo mu tudi kuharski izziv. Kaj je skuhal, pa, kot že zapisano, v Živi.

(M. Ž.)

Težke preizkušnje med šovom, velike želje za naprej

Anže se je med šovom, ki je trajal dva meseca in pol, soočal tudi s težkimi osebnimi preizkušnjami. Umrla mu je babica, na katero je bil zelo navezan, opravljal pa je tudi svoje študijske obveznosti in napoveduje, da namerava študij dokončati.

Z zmagovalcem Anžetom so se že včeraj pozno zvečer poveselili njegovi domači, prijatelji in vaščani vasi Vrh pri Pahi. Ob njegovem izjemnem dosežku so pripravili ognjemet, zaigrala pa je tudi harmonika. 

Zmagovalca, ki je dobil 50.000 evrov, pokal in naziv MasterChef, je navdušena druščina dobesedno "stuširala" s penino, rajanje pa se je nadaljevalo še dolgo v noč.

Mlademu kuharju, ki je postal peti in najmlajši slovenski Masterchef, čestitamo.

(M. K.)

Zvočni zapisi

Anže Kuplenik o občutkih po zmagi, izzivih v šovu, načrtih, ...

Galerija

_zzzsprejem (2)
_zzzsprejem (3)
_zzzsprejem (4)
_zzzsprejem (5)
_zzzsprejem (6)
_zzzzanze (0)
_zzzzanze (1)
_zzzzanze (2)
_zzzzanze (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava