FIŠ NM: Diplome in promocija doktorjev znanosti

18.6.2019 | 13:25

Podelitev diplom

Podelitev diplom

FIŠ NM: Diplome in promocija doktorjev znanosti
FIŠ NM: Diplome in promocija doktorjev znanosti
FIŠ NM: Diplome in promocija doktorjev znanosti
FIŠ NM: Diplome in promocija doktorjev znanosti

Na Fakulteti za informacijske študije v novem mestu smo v torek, 11. 6. 2019, organizirali podelitev diplom, promocijo doktorjev znanosti ter podelitev priznanj FIŠ za leto 2018.

Letos smo podelili diplomsko listino 31 diplomantom dodiplomskih programov Računalništvo in spletne tehnologije in Informatika v sodobni družbi, magistrskega programa Informatika v sodobni družbi in doktorskega programa Informacijska družba na Fakulteti za informacijske študije FIŠ. Na letošnji podelitvi smo promovirali tri nove doktorje znanosti; to so: Kristina Ban, Marco Faggian in Marc Grau Leguia.

Zbrane je preko posnetka nagovoril dekan Fakultete za informacijske študije, prof. dr. Dejan Jelovac, ki je diplomantom izpostavil pomen vseživljenjskega učenja: »Nikoli ne pozabite: adhuc tua messis in herba est (Ovid): tvoja je žetev - še vedno trava! Do prave žetve je dolga pot z veliko izzivov, uspehov in padcev. Danes za vas ni konec, temveč nov začetek. Zato se je potrebno cel čas učiti in izpolnjevati.«

Vlogo znanstveno-raziskovalne dejavnosti fakultete je svojem govoru predstavil prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, prof. dr. Matevž Tomšič: »Fakulteta ni zgolj izobraževalna, ampak je tudi znanstveno-raziskovalna ustanova. Kvalitetno raziskovalno delo je močno povezano z izobraževalnim delom – je namreč pogoj za prenos znanja v pedagoški proces. In kljub temu, da je FIŠ še vedno mlada akademska ustanova, se lahko vseeno pohvali z odličnimi dosežki na raziskovalnem področju.«

Na slavnostni podelitvi diplom 2019 smo gostili tudi dva slavnostna gosta; direktorja Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine ter hkrati člana upravnega odbora FIŠ, gospoda Tomaža Kordiša in gospoda Iztoka Klančnika, generalnega direktorja podjetja Selectium Adriatics d.o.o., ki je operater družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE) v Sloveniji.

Tomaž Kordiš je izpostavil vlogo panoge, na kateri izobražuje FIŠ, medtem ko je Iztok Klančnik je v svojem govoru poudaril tudi pomen vrednot v hitro spreminjajočem se svetu »Način dela je danes zagotovo drugačen. Vse skupaj poteka hitrejše, komunikacija je instantna … Vmes se dogaja marsikaj, ampak vrednote so v vsem tem času ostale enake, vsaj pri managerjih z veliko začetnico.«

Na letošnjem dogodku smo podelili tudi priznanja Fakultete za informacijske študije. Priznanja so prejeli:

- Gregor Gošnik; priznanje za najboljše zaključno delo na magistrskem študijskem programu v študijskem letu 2017/18 ter priznanje za najuspešnejšega študenta na magistrskem študijskem programu v študijskem letu 2017/18.
- Denis Bele; priznanje za najuspešnejšega študenta na dodiplomskem študijskem programu v študijskem letu 2017/18.
- Rok Lenček; priznanje za najuspešnejšega študenta na dodiplomskem študijskem programu v študijskem letu 2017/18.
- izr. prof. dr. Borut Lužar; priznanje za dosežke na izobraževalnem področju za leto 2018.
- doc. dr. Panče Panov; priznanje za prispevek k dvigu kakovosti in izjemnim dosežkom na izobraževalnem področju za leto 2018.
- prof. dr. Riste Škrekovski; priznanje za dosežke na raziskovalnem področju za leto 2018..
- Anica Blažič, mag. soc.; priznanje za prispevek k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete v letu 2018.
- prof. dr. Dejan Jelovac; priznanje za dosežke pri vodenju fakultete v letu 2018.

Prireditev sta z glasbenimi vložki popestrili mladi violinistki iz Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje, Klara Kliček in Manca Mihelin, pod mentorstvom Marije Grepo Sterle, prof.

Fotografinja: Ajda Zorko
Pripravila: Petra

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava