4. tradicionalni žegen motorjev in konj na Veliki Dolini

18.6.2019 | 13:00

4. tradicionalni žegen motorjev in konj na Veliki Dolini
4. tradicionalni žegen motorjev in konj na Veliki Dolini

V lepem sončnem nedeljskem jutru so se na tamkajšnjem trgu pred farno cerkvijo zbrali lastniki in ljubitelji motorjev in konjev na že tradicionalnem 4. žegnanju, ki ga v soorganizaciji s tamkajšnjim društvom MK Castle riders (Grajski jezdeci), organizira KS Velika Dolina.

Prostor na trgu pred cervijo so hitro napolnili motorji, bilo jih je več kot šestdeset, čudoviti konji s svojimi mladimi jezdeci in kočije s konjskimi vpregami. Med vsemi konjički je bil tudi lep starodoben traktor, kateremu se mogoče, v bodoče, pridruži še kakšen.

Imeli smo priložnost občudovati jeklene lepotce, s katerimi so se njihovi lastniki pripeljali od blizu in daleč, saj se je domačim pridružilo lepo število članov drugih društev. Cilj takšnih srečanj je druženje in vzgoja voznikov s poudarkom na varni vožnji.

Z nekaj besedami je vse prisotne najprej nagovoril g. Marjan Žibert predsednik KS Velika Dolina. Motorje, konje, njihove lastnike in vse prisotne je nato blagoslovil dolinski župnik g. Janez Zdešar.

Za odličen golaž so poskrbeli člani društva Grajski jezdeci, za dobro kapljico pa domači vinogradniki društva Dolina-Jesenice na svoji stojnici, ki se takšnim vabilom vedno radi odzovejo.

Dogodek je podprla tudi KS Jesenice na Dolenjskem, ki jo bodo v bodoče povabili k sodelovanju in soorganizaciji.

In prav sodelovanje med obema KS in društvi na tem obmejnem področju je ključ do nadalnjih uspehov in zadovoljstva krajanov obeh KS. In takšni dogodki so več kot dobrodošli.

Irena Bogovčič
foto: Andrej Kvartuh

Galerija

_zzzzzzzegen (01)
_zzzzzzzegen (02)
_zzzzzzzegen (03)
_zzzzzzzegen (04)
_zzzzzzzegen (05)
_zzzzzzzegen (06)
_zzzzzzzegen (07)
_zzzzzzzegen (08)
_zzzzzzzegen (09)
_zzzzzzzegen (10)
_zzzzzzzegen (11)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava