DSO Črnomelj: ''Polepšajmo dom naših stanovalcev''

17.6.2019 | 11:40

DSO Črnomelj: ''Polepšajmo dom naših stanovalcev''

V Domu starejših Črnomelj smo od začetka letošnjega leta do 10. juija izvajali projekt z naslovom »Polepšajmo dom naših stanovalcev«. Predlog in idejo polepšati dom in sobe stanovalcev so podali sami zaposleni. Z radoživimi otroškimi ilustracijami želimo stanovalcem priklicati v spomin lastno otroštvo in dobro počutje v njihovem novem bivalnem okolju, ki ga spremljata otroška likovna ustvarjalnost in veselje do življenja. Otroci, vključeni v projekt, so spoznavali okolje, v katerem so zaposleni njihovi starši, in samo življenje starejših v domu.

Nastalo je 53 prelepih ilustracij, z različnimi temami in tehnikami likovnega ustvarjanja, po meri in želji vsakega otroka posebej. Njihova dela tokrat krasijo stene 4. nadstropja.

Projekt smo zaključili v prijetnem vzdušju skupaj s starši, otroci in stanovalci, ki so sodelovali pri izbiri slik za v svoje sobe.

Zaposleni v domu so znova presenetili s svojo vnemo, zagnanostjo in srčnostjo do opravljanja svojega dela. Številni so bili v projekt vključeni samoiniciativno in v svojem prostem času. Naši zaposleni iz dneva v dan dokazujejo, da jim je, kljub težkim delovnim pogojem, mar za dobro počutje naših stanovalcev.

Iskreno se zahvaljujem vsem zaposlenim, stanovalcem in še posebej otrokom, z željo, da uresničijo svojo obljubo in projekt nadaljujejo v zimskem času in s tem okrasijo še katero steno v našem domu ter prižgejo iskrico v očeh naših stanovalcev.

Vse obiskovalce doma vabim, da si kadarkoli ogledajo razstavljene izdelke.

Valerija Lekić Poljšak, direktorica

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

18.6.2019Oceni vl 

Kako malo je treba, da oskrbovanci doživijo lepše dneve in vodstvo DSO ima še kako posluha za to. Pravi ljudje na pravih mestih, brez srca to ne bi bilo mogoče. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava