VIDEO: Ansambel Roka Kastelca - Prvič stopili pred kamero!

14.6.2019 | 12:50

Ansambel Roka Kastelca

Ansambel Roka Kastelca

Ansambel Roka Kastelca je nastal pred dobrim letom. Ustavnovna člana sta harmonikar Rok in pevka Maša, Priključili so se jima še basist Matic, kitarist Blaž in pevec Peter. Vsi prihajajo iz Dolenjske.

Udeležili so se že nekaj festivalov kjer so prejeli nagrade občinstva in žirije, kar jim je pomenilo odlično motivacijo za nadaljnje delo. Pred kratkim pa so prvič stopili tudi prek kamero.

Skačeta si v lase, a se imata rada!

''Želeli smo si, da bi bila naša prva skladba navihana, ljubezenska polka dekleta in fanta, ki si ne priznata, da sta si všeč.” Ideja za pesem je nastala povsem spontano. Besedilo zanjo je napisal Igor Pirkovič, melodijo pa Rok Kastelec.

Spot so posneli na Poncah, v Rokovem domačem kraju. Tam je bilo veliko dobre volje in smeha. Uživali so tako člani ansambla, kot tudi snemalna ekipa televizije Veseljak. Za ansambel je bilo to nekaj povsem novega in ravno zato so se snemanja zelo veselili prav vsi. In kaj se dogaja v videu?

Zgodba o fantu in dekletu, ki si ves čas skačeta v lase, a si ne priznata, da sta si pravzaprav všeč. Glavni vlogi pripadata Maši in Petru. Rok, ki je v resnici Mašin fant o slednjem pravi: “Maši zaupam, najin odnos je odprt, tako da nisem bil ljubosumen. Že pred nastankom ansambla sva se pogovorila o stvareh, ki naju čakajo. Oba sva tudi vedela, da bosta ravno ona in Peter najboljša izbira za glavno vlogo v videospotu, saj pojeta kitici in ju tako lahko najbolje interpretirata in se hkrati vživita v potek zgodbe. Pa tudi Peter se ni nič branil vloge (smeh).” V spotu sta nastopali še punca kitarista Blaža in njena sestra.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava