Po podoživeti katastrofi: Spoštovani gasilci, poklon in velika zahvala!

12.6.2019 | 13:15

Gasilci so ponoči spet srčno priskočili na pomoč ... (foto: FB Poljanska dolina ob Kolpi)

Gasilci so ponoči spet srčno priskočili na pomoč ... (foto: FB Poljanska dolina ob Kolpi)

Po podoživeti katastrofi: Spoštovani gasilci, poklon in velika zahvala!

Spoštovane občanke, spoštovani občani, včeraj smo podoživeli ponovitev lanske katastrofe, česar si resnično nismo želeli. Temen oblak je šel čez občino Črnomelj in kljub napovedim smo upali, da se najhujše ne bo zgodilo. Neurje s točo je zajelo naselja Kovača vas, Močile, Dolenja Podgora, Gorenja Podgora, Zagozdac, Prelesje, Deskova vas, Stari trg ob Kolpi. Na teren so bili takoj napoteni gasilci iz vseh 27-ih prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilske zveze Črnomelj, vodenje intervencije pa je prevzelo poveljstvo Gasilske zveze Črnomelj. V intervenciji je sodelovalo 188 gasilcev, ki so posredovali na 55 objektih. S strani poveljnika Štaba Civilne zaščite občine Črnomelj so bili za zagotavljanje potrebnih materialnih sredstev aktivirani tudi pogodbeni izvajalci Civilne zaščite občine Črnomelj.

Gasilci so zopet dokazali svojo slogo in pripravljenost pomagati sočloveku. Takoj včeraj so brez pomislekov odhiteli v Stari trg ob Kolpi in pomagali ljudem v stiski. Pomagali so marsikateremu občanu, ki sam ni mogel in znova dokazali, da imate izjemno veliko srce. Spoštovani gasilci, poklon in velika zahvala!

Intervencija se je danes zgodaj zjutraj zaključila, danes se nadaljuje pregled in ocena škode na območju, ki ga je zajela toča.

Andrej Kavšek
Župan občine Črnomelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava