Modna revija oblek iz zaves, prtov, rjuh, ...

12.6.2019 | 12:00

Modna revija oblek iz zaves, prtov, rjuh, ...
Modna revija oblek iz zaves, prtov, rjuh, ...

V soboto, 18.5. 2019, je v Stari šoli v Krškem potekal zanimiv in odmeven dogodek, kjer so bili na modni reviji predstavljeni štirje različni stili – hipi, hipster, sex and the city in stil, ki ga je naša oblikovalka Saša Gornik, magistrica umetnosti, ustvarila iz rabljenih oblačil in drugega tekstila kot so zavese, prti, rjuhe.

Stara šola spodbuja odgovoren pristop k modi, saj smo s trajnostno modo odgovorni predvsem do sebe, drugih ljudi in seveda našega planeta.

Z izbiro trajnostne mode poskrbimo za čistejši svet, znebimo se odvečnih stvari in tudi prihranimo, da nam ostane več časa za stvari in dogodke, ki so nam res pomembni.

Obiskovalcem smo predstavili tudi novo trgovino #Kupujem odgovorno (drugo v Sloveniji, prvo v Posavju), kjer lahko kupite artikle brez plastične embalaže in artikle, ki so namenjeni večkratni uporabi. V ponudbi so lesena ščetka za pomivanje posode, kokosova ščetka, lesena zobna ščetka, glavnik iz lesa, pralni geli in praški na rinfuzo, pralni vložki, robčki in veliko drugih stvari, ki jih potrebujemo vsak dan.

Kaj je Zero Waste? To je filozofija, ki temelji na konceptu nizkoogljičnega gospodarstva, ki učinkovito izkorišča naravne vire, ki seveda niso neomejeni in zato določa tudi njihovo obvezno ponovno uporabo. Cilj tega pristopa je zmanjšanje količine odpadkov, ki se jih ne odlaga na odlagališča ali pošilja v sežigalnice. Ta življenjski stil mora postati dostopen in enostaven ter je namenjen vsem.

Stara šola

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava