MePZ Krka Will Rock You: Krkini pevci napolnili Muzejske vrtove

11.6.2019 | 13:25

MePZ Krka Will Rock You: Krkini pevci napolnili Muzejske vrtove
MePZ Krka Will Rock You: Krkini pevci napolnili Muzejske vrtove

Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Krka so v soboto, 8. junija, s poletno energijo navdušili obiskovalce Muzejskih vrtov. Koncert MePZ Krka Will Rock You so poimenovali po uspešnici skupine Queen, s katero so tudi začeli večerni nastop.

Poleg petja je bila seveda pomembna spremljevalna zasedba. Za ritem in vzdušje so skrbeli odlični instrumentalisti – Jernej Zoran na električni kitari, s katero je koncert dobil pravi rokovski zvok, Ernest Miklič (za zbor je pripravil tudi nekaj priredb) na klaviaturah, Nikola Matošić na bas kitari in Nejc Lukan na bobnih. Sodeloval je tudi Mladinski pevski zbor Glasbene šole Marjana Kozine s Petro Slak. Vse skupaj je začinil Rok Bohinc s svojimi resničnimi zgodbami in animacijo za poslušalce, ki niso samo ploskali, ampak so tudi aktivno prispevali k dinamiki koncerta.

Satisfaction, Everything I do I do it for you, Help, Another brick in the wall, It’s my life, Highway to hell, Jump in druge skladbe so stopnjevale ritem in pripeljale do zaključka z Bohemian Rhapsody. Tudi v zborovskih priredbah so bile odlične, polne energije in čustev, zato so navdušile poslušalce vseh generacij.

V sodelovanju z ekipo Tedna kultur je bil to uvodni dogodek novomeškega festivala. Začetek ne bi mogel biti lepši kot na polnih Muzejskih vrtovih.

Ljudmila Kastelec
Foto: Boštjan Pucelj

Galerija

_zzzzzzzvrt (1)
_zzzzzzzvrt (2)
_zzzzzzzvrt (3)
_zzzzzzzvrt (4)
_zzzzzzzvrt (5)
_zzzzzzzvrt (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava