Dan jagod in špargljev

25.5.2019 | 09:00

Dan jagod in špargljev
Dan jagod in špargljev
Dan jagod in špargljev
Dan jagod in špargljev

Soustvarjalci letošnjega dogodka bodo poskrbeli za pestro dogajanje skozi celoten dan. Poleg že znanih pokušin raznovrstnih špargljevih jedi in jagodnih sladic, boste obiskovalci lahko poizkusili relaksacijo telesa s Chi – gongom. Različni rokodelci pa bodo popestrili ponudbo na dogodku, ter vas povabili k ustvarjanju unikatnih izdelkov. Zanimiva za obisk pa bo tudi sosednja domačija Paternoster.

Prireditev se prične 26.5. ob 10. uri na travniku pri gasilskem domu na Bregu (naslov: Tenetiše2, 1270 Litija).

Obiskovalci letošnje prireditve si bodo v GD gasilskem domu lahko ogledali tudi obnovljeno stalno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo jo dopolnili z razstavo zbirke ptic iz našega okolja. Letošnje leto je praznično za PGD Breg, saj svojo visoko 100. obletnico delovanja bo obeležilo z gasilsko parado ob 10-i uri in razvitjem novega prapora. Vse se bo dogajalo pred gasilskim domom in na prizorišču prireditve.

Poskrbljeno bo tudi za animacijo najmlajših, ki se bodo vključili v ustvarjalne delavnice, ali se igrali na otroškem igrišču..

Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi – v nedeljo, 26. maja 2019!

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Iz Štajerske smeri: Avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkate reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali v Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21. km prispete v Šmartno pri Litiji. Po 2 km, smer Zagorje ob Savi prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com info@laz.si, GSM: 051 312 739 ali 031 290 118. Spremljajte nas na FB strani: DrustvoLaz

Društvo za razvoj podeželja LAZ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava