Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

25.5.2019 | 08:10

Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

V soboto, 25. maja 2019, lahko prispevate za svoje sosede, sokrajane, sodelavce, sošolce, posameznike in družine, ki jim življenje ne prizanaša. Prispevke boste lahko izročili prostovoljkam in prostovoljcem območnih združenj Rdečega križa Slovenije v sedmih Mercatorjevih prodajalnah po Sloveniji.

V Rdečem križu Slovenije, skupaj z območnimi združenji in Mercatorjem, ki sprejema človekoljubje kot samoumeven del svoje družbene odgovornosti, okrog sebe vidimo ljudi in vsak dan opažamo njihove stiske ter jim pomagamo s svojo prisotnostjo in dejanji. Prostovoljke, prostovoljci in zaposleni v Rdečem križu namreč zelo dobro vemo, da je sočutje darilo, ki nam vedno znova vliva novih moči, utrjuje občutek povezanosti in razvija pristno skrb za druge ljudi. Zato si prizadevamo povsod in vsakomur omogočiti, naj z ljudmi v svojem okolju deli drobec tistega, s čemer razpolaga.

Tako v soboto, 25. maja 2019, vabimo vse, ki boste prišli po nakupih v eno od sedmih Mercatorjevih prodajaln, da po svojih močeh prispevate prehranski ali higienski izdelek. Prostovoljci in zaposleni iz območnih združenj RKS Grosuplje, Litija, Mežiška dolina, Postojna, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice in Tržič bodo hvaležno sprejemali vaše prispevke. Vsak izdelek šteje: pločevinka predelane hrane, kozarec vložene zelenjave, steklenica olja ali zavitek riža, otroška hrana, pralni prašek, zobna pasta ali izdelek po vaši izbiri. Že droben posladek lahko pričara nepozaben nasmeh.

Kje boste lahko prispevali, si lahko ogledate tu, kjer je objavljen seznam prodajaln.

RKS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava