Mali Gal dobil avto

23.5.2019 | 11:00

Mali Gal dobil avto
Mali Gal dobil avto

Osmega maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta, ko praznujemo svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, smo zaključili še eno uspešno akcijo Stopimo skupaj ... Rdeči križ Metlika je s 24. januarjem 2019 začel zbirati sredstva za nakup avtomobila, prilagojenega za prevoz invalidnih oseb. Pomoč je namenjena družini Gradišar iz Metlike.

Okvirna vrednost novega avtomobila in predelava znaša okoli 24.000 EUR. 8. maja, ob zaključku akcije, je bilo zbranih 11.100 evrov pomoči, katera bo namenjena šestletnemu Galu s cerebralno paralizo. Potrebuje 24-urno oskrbo. Zaradi svoje bolezni pa tudi vozilo prilagojeno za invalidne osebe.

Da gibanje in zdrav način življenja pomembno vplivata na dobro počutje, so nam potrdile članice šole zdravja občine Metlika s svojimi vajami za vsak dan.

In prišli smo do trenutka, ko smo predali nov avtomobil, katerega smo delno financirali iz zbranih sredstev akcije Stopimo skupaj.

K predaji so pristopili: družina Gradišar, sekretarka Zalka Klemenčič, župan občine Metlika g. Darko Zevnik in podpredsednica RK Metlika Marija Dragovan.

Vsem, ki ste se odzvali naši prošnji, darovali, poročali, nastopili in prišli na koncert ter kakorkoli pomagali, velika HVALA.

Isti dan pa so člani ekipe prve pomoči Rdečega križa Metlika imeli za otroke in starejše prikaz temeljnih postopkov oživljanja in uporabo defibrilatorja.

Zalka Klemenčič
RKS - Območno združenje Metlika

Galerija

_zzzzzzzskupaj (1)
_zzzzzzzskupaj (2)
_zzzzzzzskupaj (3)
_zzzzzzzskupaj (4)
_zzzzzzzskupaj (5)
_zzzzzzzskupaj (6)
_zzzzzzzskupaj (7)
_zzzzzzzskupaj (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava