Knjižnica Brežice s Cepetavčkom nagradila mavrične bralce

23.5.2019 | 10:00

Knjižnica Brežice s Cepetavčkom nagradila mavrične bralce
Knjižnica Brežice s Cepetavčkom nagradila mavrične bralce
Knjižnica Brežice s Cepetavčkom nagradila mavrične bralce

Knjižnica Brežice je v torek, 21. maja 2019, z zaključnima prireditvama uspešno pripeljala k počitnicam že štirinajsto sezono bralnega programa Bralna mavrica. Izvajamo ga za mlade bralce iz brežiške občine.

Na prireditvi so učiteljice in vzgojiteljice iz vrtcev in osnovnih šol Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki, Dobova, Globoko, Kapele, Pišece in Velika Dolina prevzele priznanja za 417 otrok, ki so to bralno leto zbrali vseh šest žigov in si tako prislužili nagrado. Kot so pretekle mesece otroške risbe krasile stene mladinskega oddelka knjižnice, tako bo sedaj lahko priznanje za zvesto branje krasilo domove bralcev.

Vse od jeseni so se v knjižnici zbirali kartončki z žigi, ki so zvestim poslušalcem in bralcem knjig prinesli vstopnico za ogled gledališke predstave Cepetavček v izvedbi Gledališča KU-KUC. Obiskovalci so spoznali Polonco, ki je našla posebno poleno v obliki majhnega možica in ga poimenovala Cepetavček. Predstava je narejena po knjigi Leopolda Suhodolčana Cepecepetavček, ki je z ilustracijami Jelke Reichman prvič izšla pred 40. leti. Mnoge modrosti iz knjige veljajo še danes.

Polonci so gledalci med predstavo sledili v muzej igrač, ob koncu pa nas je vse opozorila na velike spremembe, ki so se v zadnjih letih pojavile v mestih. Meni, da je enaka ostala vsaj knjižnica, ki s svojim knjižnim zakladom vabi vedoželjne vseh starosti, da stopijo vanjo in si na njenih policah izberejo sopotnice za odkrivanje česa novega ter preživljanje prostih trenutkov.

Zahvaljujemo se sosedom iz Gimnazije Brežice, da so v prostore svoje telovadnice sprejeli skoraj 700 radovednih bralcev vseh starosti in nam tako omogočili prijetno pravljično popoldne.

Knjižničarji pa upamo, da smo v družinah brežiške občine prebudili željo po branju in sodelovanju v bralnih projektih. Zveste bralce in prijatelje knjig vabimo, da se nam v bralnih potepih pridružijo že to poletje ter se vključijo v projekt Poletavci – poletni bralci.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzzzzzzzcepe (01)
_zzzzzzzzcepe (02)
_zzzzzzzzcepe (03)
_zzzzzzzzcepe (04)
_zzzzzzzzcepe (05)
_zzzzzzzzcepe (06)
_zzzzzzzzcepe (07)
_zzzzzzzzcepe (08)
_zzzzzzzzcepe (09)
_zzzzzzzzcepe (10)
_zzzzzzzzcepe (11)
_zzzzzzzzcepe (12)
_zzzzzzzzcepe (13)
_zzzzzzzzcepe (14)
_zzzzzzzzcepe (15)
_zzzzzzzzcepe (16)
_zzzzzzzzcepe (17)
_zzzzzzzzcepe (18)
_zzzzzzzzcepe (19)
_zzzzzzzzcepe (20)
_zzzzzzzzcepe (21)
_zzzzzzzzcepe (22)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava