AVDIO: V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja našli zaklade

21.5.2019 | 11:50

  AVDIO: V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja našli zaklade
  AVDIO: V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja našli zaklade
  AVDIO: V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja našli zaklade

Pustolovci vseh generacij so se prejšnji teden podali na lov za zakladom, ki ga je v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja pripravil Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, letos pod geslom Učenje se rima z življenje.

V ponedeljek so jih povabili na francosko pecivo in klepet, v torek so udeleženci spoznavali pametni telefon, v sredo so se na različnih delavnicah zabavale družine, v četrtek so plesali, v petek streljali z lokom in spoznali ponija Miho, v soboto so izdelovali dišeče svečke.

»Čeprav vreme ni bilo najbolj naklonjeno aktivnostim na prostem, smo se vsak dan znova razveselili pustolovcev vseh generacij, ki so prišli odkrivat, česa vse se lahko naučijo pri nas, katere nove veščine in znanja usvojijo. Zadovoljni smo z obiskom in tudi z odzivi, ki kažejo na to, da smo našo pustolovščino dobro pripravili. Ob letošnjem jubilejnem letu si želimo, da nas okolje še bolj spozna, hkrati pa se spomni in z nami deli svoje izkušnje in spomine na izobraževanje pri nas. Skupaj vedno znova odkrivamo največje zaklade – spoštovanje, prijateljstvo in seveda znanje,« pojasnjuje vodja akcije Tanja Vrčkovnik. (- pripeta tonska izjava T. Vrčkovnik)

Udeleženci različnih generacij so bili z delavnicami zadovoljni, najbolj zgovorni pa so bili najmlajši. Manca je tako povedala: »Najbolj všeč mi je bilo v tem tednu to, da sem se zabavala. Žur za celo družino mi je bil najbojši, ker smo zelo veliko stvari delali, čarovnik je bilŽiga pa je dodal: »Mi je bilo najbolj všeč, ko sem pri streljanju z lokom zadel balon v prvo in da sem jahal ponija Mihata in da sem ga hranil in da sem naredil štiri slike z Branetom.« (- pripeti tonski izjavi udeležencev Mance in Žige)

V sklopu vseslovenskega Tedna vseživljenjeskega učenja so tako tudi na CIK Trebnje predstavili delavnice, tečaje in druge priložnosti za (brezplačno) nabiranje novih znanj in veščin na osrednji kulturno-izobraževalni ustanovi v dolinah rek Temenica in Mirna.

P. K. L.

Zvočni zapisi

Manca o delavnicah

Žiga o delavnicah

Tanja Vrčkovnik

Galerija

_zzzzzzztvu (00)
_zzzzzzztvu (01)
_zzzzzzztvu (02)
_zzzzzzztvu (03)
_zzzzzzztvu (04)
_zzzzzzztvu (05)
_zzzzzzztvu (06)
_zzzzzzztvu (07)
_zzzzzzztvu (08)
_zzzzzzztvu (09)
_zzzzzzztvu (10)
_zzzzzzztvu (11)
_zzzzzzztvu (12)
_zzzzzzztvu (13)
_zzzzzzztvu (14)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava