Tadej Božič peti na Svetovnem kickboxing pokalu

21.5.2019 | 09:05

Tadej Božič peti na Svetovnem kickboxing pokalu
Tadej Božič peti na Svetovnem kickboxing pokalu

Na 25. Svetovnem Kickboxing pokalu Madžarske se je zbralo rekordnih 3131 tekmovalcev iz 284. klubov iz 39. držav. Iz Sevnice je barve Slovenije uspešno zastopal tudi mladi Sevničan Tadej Božič, ki je v disciplini Kick light -47 kg za las zgrešil zmagovalne stopničke. Po uvodni zmagi nad Ukrajincem HURITSKYIJEM se je Tadej v drugi borbi dneva odločno podal, da premaga še Italijana DE ROSSIJA. Tadej je silovito krenil v napad in že se mu je obrestovalo, saj je že v prvi rundi povedel s 3:0. Svoj tempo je vsilil tudi v drugi rundi, 25 sekund pred koncem izteka finalne runde pa se je Tadej poškodoval, pa kljub temu nadaljeval borbo, čeprav ne v takem silovitem tempu, kot pred poškodbo nosu. Na koncu je prišlo do nerazumne odločitve dveh sodnikov od treh in zmago so dodelili, bolje rečeno-  podarili Italijanu, ki je zmagal z rezultatom 2:1.

Jeza in žalost na obrazu trenerja in našega tekmovalca, ki je v borbi dobesedno dominiral in bi moral zmagati, ni doprinesla prav ničesar. Ostaja le grenak priokus ob slabi in zares nerazumni odločitvi dveh sodnikov, ki sta zasenčila odlično borbo našega mladega bodočega šampijona. Tadej BOŽIČ se je moral na koncu zadovoljiti z nehvaležnim, a še vedno zanj odličnim 5. mestom.

Iskrene čestitke Tadeju za njegovo požrtvovalnost, borbenost in uspeh, ki ga je dosegel na tako velikem in pomembnem tekmovanju, kot je Svetovni kickboxing pokal v tako impozantnih številkah, kjer je nastopilo več kot 3000 tekmovalcev iz 39 držav.

Slovenska kickboxing reprezentanca se je z osmimi osvojenimi zlatimi medaljami uvrstila na 15. mesto, najboljša pa je bila domača reprezentanca Madžarske, drugo mesto je zasedla Ukrajina pred tretje uvrščeno Italijo. Za podatek še, Srbija je bila 7., Hrvaška pa 8.

Pregled uvrstitve tekmovalcev mlajših kadetov v KICK LIGHT – 47 kg:

1. mesto PARFENTIEV Timur, Moldavia

2. mesto HAZEL Makeial, Velika Britanija

3. mesto DE ROSSI Mattia, Italija

3. mesto RADI Alen, Slovenija, KTB Krško

5. mesto BOŽIČ Tadej, Slovenija, KBV Sevnica

S tekmovanja poročal: Boštjan Božič

Galerija

_zzzzzzzzza (1)
_zzzzzzzzza (10)
_zzzzzzzzza (11)
_zzzzzzzzza (12)
_zzzzzzzzza (13)
_zzzzzzzzza (2)
_zzzzzzzzza (3)
_zzzzzzzzza (4)
_zzzzzzzzza (5)
_zzzzzzzzza (6)
_zzzzzzzzza (7)
_zzzzzzzzza (8)
_zzzzzzzzza (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava