Ledeni možje na Mirni gori in majski sneg

16.5.2019 | 11:50

Ledeni možje na Mirni gori in majski sneg

Vsak dan dež, veter, mraz, je odvrnil marsikoga, da se ni udeležil društvenega pohoda (DU Dolenjske Toplice) na Mirno goro. Zbrala se je šesterica, kar je daleč od rekordne udeležbe, a pohod je uspel. Nismo se ustrašili ledenih mož, ki so kazali svoje vrline na 1047 m visokem vrhu, ki je eden višjih v Beli krajini. Izbrali smo pot iz Vrčic, ki kljub padavinam ni bila preveč blatna in predstavlja pravo izbiro za ohranjanje kondicije.

Ob poti veliko ileksa, drobnega cvetja, čemaža, ki že cveti, in seveda prelepe zelene barve mešanega gozda, ki je v teh dneh najlepša. Vrh smo hitro dosegli in prijazna oskrbnica nas je pričakala v toplem Domu na Mirni gori, ki je ob torkih sicer zaprt. Dom izžareva izredno toplino, za kar poskrbi vedno nasmejana Jožica Šavor. Že na vratih nas preseneti prekrasna zasaditev amarilisa in veliko drugega cvetja, ki ga je morala kmalu umakniti v zavetje doma, saj je že ob našem odhodu začelo snežiti.

Vendar nam veter in snežinke v maju niso izbrisale nasmehov in dobre volje in hitro smo se vrnili v dolino, veseli, da imamo še veliko energije in volje, da se odpravimo kljub slabi vremenski napovedi, da smo še mladi v srcu, da naredimo nekaj dobrega zase, da se nasmejemo ob pogledu na oblačen, siv dan, ki ne more zasenčiti čudovite narave! Ledeni možje pa bodo kmalu izgubili svojo moč, a Mirna gora je vedno posebna, lepa ...

Elica Pavlič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava