Košarka 3x3: V soboto začetek 16. sezone DP; 25. maja v Novem mestu

16.5.2019 | 08:50

V Novem mestu bo turnir 25. maja. (foto: arhiv)

V Novem mestu bo turnir 25. maja. (foto: arhiv)

Prvi izmed petih kvalifikacijskih turnirjev 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3 je pred vrati. V soboto, 18. maja, bodo na igrišče pod Osnovno šolo Šturje v Ajdovščini stopile prve ekipe, ki bodo tekmovale v sedmih različnih kategorijah. Leto 2019 je med drugim tudi kvalifikacijsko leto za neposredno uvrstitev slovenske reprezentance na Olimpijske igre 2020 v Tokiu. V članski kategoriji bo zmagovalec finala, ki je na sporedu 16. avgusta v Ljubljani, dobil tudi vstopnico za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Debrecenu (Madžarska).

Prijave na prvi kvalifikacijski turnir v Ajdovščini so možne do četrtka, 16. maja, do 23:59. Tekmovanje v kategoriji U17 se bo začelo ob 14. uri. V primeru slabega vremena bo kvalifikacijski turnir prestavljen na soboto, 1. junija.

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem: "Izredno sem vesel, da se uspešno sodelovanje med agencijo Extrem in Košarkarsko zvezo Slovenije nadaljuje tudi v 16. sezoni. Dolgoletna tradicija je samo potrditev tega, da je projekt zrasel na trdnih temeljih, ki bodo lahko v oporo »našim« košarkarjem tudi v prelomnem letu 2020, ko se ulična košarka seli na olimpijske igre. Na letošnjem državnem prvenstvu želim vsem "mirno roko".

Matic Vidic, vodja tekmovanja in selektor 3x3: "Spet se bližajo topli dnevi in verjamem, da bo 16. sezona DP v košarki 3x3, najstarejšega uradnega DP v tej disciplini na svetu, najuspešnejša do sedaj. Glede na pretekle sezone smo dodali še en turnir, kategorije tekmovanja so ostale enake. Po nekaj letih se vračamo v Novo mesto, dodali smo Ptuj. Verjamem, da bomo letos dosegli že lani zastavljen cilj – nastop 100 ekip na enem turnirju. Slovenska košarka 3x3 je še vedno, navkljub silovitemu razvoju po celem svetu, v samem svetovnem vrhu, tako tekmovalno kot organizacijsko. V letu 2019 poteka tudi kvalifikacijsko obdobje za neposreden nastop na OI v Tokiu 2020, in ker nam v skupnem seštevku nacionalne lestvice držav štejejo praktično vse točke vseh nastopajočih na DP in vseh ostalih turnirjih, vas prav lepo vabim k nastopu. Le v tem primeru bomo morda 1. novembra letos, ko bo konec tega obdobja, z veseljem ugotovili, da smo s skupnimi močmi pripomogli k neposredni uvrstitvi Slovenije na Olimpijske igre v Tokio!"

Kvalifikacijski turnirji:

- 18. maj: AJDOVŠČINA (Igrišče pod osnovno šolo Šturje)

- 25. maj: NOVO MESTO (Športni park Loka)

- 8. junij: LJUBLJANA (Kampus)

- 15. junij: VELENJE (Titov trg)

- 29. junij: PTUJ (Mestni trg)

- 16. avgust: LJUBLJANA (Kongresni trg) – FINALE

KZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava