Dramska predstava za otroke - Svetlana Makarovič: Škrat Kuzma dobi nagrado, KC Janeza Trdine Novo mesto

16.5.2019 | 17:00

ŠKRAT KUZMA DOBI NAGRADO

Slovensko mladinsko gledališče

četrtek, 16. 5., ob 17.00 ● OTROŠKI ABONMA IN IZVEN

petek, 17. 5., ob 9.30 in 11.00 ● ZAKLJUČENO ZA ŠOLE

Režiser: Matjaž Farič

Igrajo: Ivan Peternelj, Daniel Petkovič, Ivan Godnič, Blaž Šef, Stane Tomazin, Primož Bezjak, Neda R. Bric, Maruša Oblak, Daša Doberšek, Dušan Teropšič, Robert Prebil, Marinka Štern

DRAMSKA PREDSTAVA O TEM, KAKO ZABAVNO JE UGANJATI POTEGAVŠČINE IN KAKO TEŽKO JE, KO NAM JIH ZAGODEJO DRUGI.

Bradati gozdni Škrat Kuzma ima lastnosti, ki jih pripisujemo večini škratov. Je nagajiv, malce zloben, rad ponagaja vsem gozdnim živalim. Veverici skrije lešnike, ježu z ilovico zadela vhod v votlino, sraki ukrade jajca in jih podtakne drugim pticam, razdira mravljišča in počne še veliko drugih nevšečnosti.

Enkrat na mesec se dobi z ostalimi škrati (frizerskim, radijskim, kuharskim, zidarskim in tiskarskim), vsi se hvalijo s svojimi dosežki in tekmujejo za škratovščino meseca, to je nagrado za največjo potegavščino, ki jo je kdo od njih ušpičil tisti mesec. Škrat Kuzma zmaga in za nagrado dobi čarobni šopek omamno sladkih rdečih jagod, v katerem jagod nikoli ne zmanjka.

Njegovo zgodbo sliši sraka, ki odhiti vse povedat ostalim gozdnim živalim, ki se odločijo maščevati škratu. Ukradejo mu čarobni šopek. Kuzma ga jezno išče in ga najde pri gozdnih živalih, ki mu povedo, da je grdo krasti in nagajati drugim. Kuzma se počuti osramočenega in tudi jeznega, na koncu pa vendarle spozna, da se mora poboljšati.

NAGRADAŽupančičeva nagrada 2013 Ivanu Peternelju med drugim tudi za vlogo Škrata KuzmeŽupančičeva nagrada 2013 Ivanu Peternelju med drugim tudi za vlogo Škrata KuzmeŽupančičeva nagrada 2013 Ivanu Peternelju med drugim tudi za vlogo Škrata KuzmeŽupančičeva nagrada 2013 Ivanu Peternelju med drugim tudi za vlogo Škrata Kuzme

Župančičeva nagrada leta 2013 Ivanu Peternelju, med drugim tudi za vlogo Škrata Kuzme