Dolenjski častniki v šentjernejskem Arexu

15.5.2019 | 13:15

Gregor Kralj

Gregor Kralj

Dolenjski častniki v šentjernejskem Arexu

Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto je prostovoljno, samostojno, stanovsko-interesno, humanitarno in strokovno združenje slovenskih častnikov, podčastnikov, strokovnih delavcev na področju obrambe in drugih članov, ki se združujemo zaradi skupnega izvajanja nalog na področju obrambe, domovinske vzgoje in ohranjanja vojaških tradicij slovenskega naroda. Združenje letos praznuje 25 let delovanja v samostojni Sloveniji, na osnovi izkušenj predhodnice Zveze rezervnih vojaških starešin. Člani Območnega združenja Zveze slovenskih častnikov Novo mesto, ki združuje tudi člane iz Dolenjskih Toplic, Mirne Peči, Šentjerneja, Škocjana, Šmarjeških Toplic, Straže in Žužemberka smo v petek, 10. 5. 2019, obiskali podjetje Arex v Šentjerneju.

Gregor Kralj nam je predstavil proizvodni program v podjetju, ki zajema tako izdelavo šolskega, vadbenega, nesmrtonosnega in simulacijskega streliva, različnih členov za povezavo rednikov streliva ter pištol Rex in še nekaj drugih proizvodov. Po ogledu proizvodnje smo člani preizkusili tudi svoje sposobnosti v streljanju s pištolo.

V Šentjerneju ne gre brez petelinov, zato smo si ogledali še zbirko slednjih, ki jim družbo delajo različni inštrumenti iz celega sveta. Nato je sledilo tovariško srečanje v vinoteki Otilija.

Besedilo in foto: Vasilije Maraš

Galerija

_arex (1)
_arex (2)
_arex (3)
_arex (4)
_arex (5)
_arex (6)
_arex (7)
_arex (8)
_arex (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

16.5.2019Oceni Smitz 

en dobronameren nasvet, jaz od gumpca v teniskah ne bi kupil niti kebaba. Klasičen primer kako lahko nepotizem slabo vpliva na biznis.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava