DL: Zbirajmo zamaške - Vsaka terapija prinese izboljšanje

15.5.2019 | 12:00

Alina je že prava princeska.

Alina je že prava princeska.

Pri Krajnčičevih se je nabralo že veliko zamaškov.

Pri Krajnčičevih se je nabralo že veliko zamaškov.

Pred dobrim letom smo v Dolenjskem listu prvič pisali o Alini Krajnčič iz Globokega v brežiški občini. Dekletce, ki bo junija staro dve leti, se je rodilo s hudo okvaro možganov, zdravniki so ji diagnosticirali najvišjo stopnjo cerebralne paralize. Anita in Matej želita hčerki omogočiti najboljše zdravljenje.

To, žal, ni zastonj. Neizmerno sta hvaležna vsem tistim, ki jim pomagajo na takšen ali drugačen način, in teh ni malo. Povesta, da ne moreta našteti vseh, ker bi zagotovo koga izpustila.

Alina je bila že na operaciji z matičnimi celicami v Srbiji, redno jo vozijo na različne terapije. »Stanje se ji je po operaciji z matičnimi celicami izboljšalo, prav tako se po vsaki terapiji vidi, da ji pomaga,« ugotavljajo starši.

Že dober mesec dni teče akcija zbiranja plastičnih zamaškov za Alinine terapije. Kot je pojasnila mamica, so jih zbrali že zelo veliko, dogovorjeni so tudi s podjetjem MPI s Koroške, ki jih bo odkupilo. Za tono zamaškov (okoli 10 kubičnih metrov) jim bodo plačali 260 evrov.

Primerni so pokrovčki vseh vrst plastenk, začimb, mleka, jogurta, sokov, sladke smetane, kislega zelja ali repe, nutele, tekočega pralnega praška, mehčalca, avtomobilskih olj, zdravil, zobne paste, kozmetike, čistil, plastični deli kinder jajčka.

Zamaške zbirajo na različnih lokacijah po vsej Sloveniji (po društvih, trgovinah, lokalih, pri posameznikih, akciji so se priključile posavske šole). »Kdor ne ve, kam bi jih oddal, jih lahko pripelje k nam v Globoko ali se z nama poveže po Facebooku,« je rekla mamica. Akcija bo trajala do septembra.

Članek je bil objavljen v 9. številki Dolenjskega lista 28. februarja 2019

Janja Ambrožič, fotografiji: Anita Kodrič Krajnčič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava