7. Parada učenja na RIC-u Novo mesto

15.5.2019 | 09:05

 7. Parada učenja na RIC-u Novo mesto
 7. Parada učenja na RIC-u Novo mesto

RIC Novo mesto bo v sredo, 15. 5. 2019, že sedmo leto zapored v barvah Parade učenja – dan učečih se skupnosti, ki se bo odvijala na terasi in v prostorih RIC-a. Dogajanje se bo ob 10.00 uri pričelo z nagovorom pokrovitelja Parade učenja, župana MO Novo mesto, mag. Gregorja Macedonija in direktorja RIC-a Novo mesto Gregorja Sepaherja ter nadaljevalo z glasbenim programom.

Med 10.00 in 12.00 uro bodo potekale različne delavnice za otroke in odrasle: lahko boste izdelali vetrne zvončke, spekli kruh, kaj naslikali, popestrili svoj obraz s poslikavo, okušali smuthije, v okolju iz naravnih materialov pletli cvetlične grede in jih zasadili, pa tudi spoznali, kako se soočati z izzivi, si ogledali umetniško razstavo in še marsikaj. (podrobnejši program v priponki)

Popoldansko dogajanje bodo popestrili glasbeni, plesni in dramski nastopi, računanje na odru in zvočno sproščanje z gongi.

Tako v dopoldanskem kot v popoldanskem času se boste lahko sprehodili med številnimi stojnicami, na katerih se bodo predstavile različne organizacije, podjetja in posamezniki.

V prostorih RIC-a in na splavu se bo odvijal strokovni dogodek - Skupaj na poti znanja: “Bodi vključen tudi ti”.

S sloganom letošnje parade »Naredimo skupaj« vas vabimo, da si popestrite sredo z vašim obiskom pri nas in se kaj novega naučite.

Več o dogajanju, sodelujočih in nastopajočih si lahko preberete na spletni strani RIC-a Novo mesto www.ric-nm.si.

Parada učenja je le ena od skupnih akcij v pestrem dogajanju znotraj Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki poteka v uradnem tednu med 10. in 19. 5 2019, v razširjeni obliki pa vse do konca junija. Potrudili smo se, da je program res pester in smo prepričani, da vsakdo lahko najde kar zase, zato vas vabimo, da spremljate naše napovedi dogodkov ali si ga ogledate na naši spletni strani www.ric-nm.si.

Vse aktivnosti so brezplačne in namenjene vsem generacijam!

RIC Novo mesto

Spored Parade učenja [.pdf] (1 MB)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava