Kegljali tudi osnovnošolci

15.5.2019 | 08:10

Kegljali tudi osnovnošolci

V Kegljaški zvezi Slovenije se zavedamo, da je delo z mladimi temelj za razvoj kegljanja in uspehe na tekmovalnem področju. Primer dobre prakse dela z mladimi je srečanje učencev osnovnih šol, ki sta ga pred kratkim organizirala KD Vodnjak, član OTS Dolenjske in Bele krajine ter KK Brežice, član OTS Zasavje Posavje.

Prvi del tekmovanja je bil izveden v začetku marca na kegljišču Vodnjak v Nove mestu, drugi del pa 10. maja v Brežicah. Posamezno ekipo so sestavljali po trije tekmovalci, in sicer v kategoriji mlajši dečki in deklice ter starejši dečki in deklice. Tekmovali so v disciplini 60 metov v polno. Za »Vodnjakove ribice« je nastopilo 10 ekip: ena iz OŠ Šmarjeta, mešana ekipa iz OŠ Center in OŠ Šmihel, dve ekipi iz OŠ Center ter 6 ekip iz OŠ Grm, za »Brežiški stolp« pa je nastopilo 6 ekip iz OŠ Brežice.

Med mlajšimi deklicami in dečki je zmagala ekipa OŠ Center I. (ekipo so sestavljale same deklice!) pred OŠ Grm I. in OŠ Brežice IV., v kategoriji starejših dečkov in deklic pa je zmaga pripadla ekipi OŠ Grm VI. (tudi v tej ekipi so bile same deklice!), drugo mesto je zasedla mešana ekipa OŠ Center in OŠ Šmihel, tretje pa OŠ Center II.

Podrobnejše rezultatate si lahko ogledate na spletni strani KD Vodnjak.

Kegljaški pozdrav.

Igor Vesel, predsedniko OTS DBK

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava