Barada kamp - Mednarodni izobraževalni kamp borilnih veščin

13.5.2019 | 08:50

 Barada kamp - Mednarodni izobraževalni kamp borilnih veščin
 Barada kamp - Mednarodni izobraževalni kamp borilnih veščin

Minuli vikend je na Rogli ponovno potekal eden največjih mednarodnih borilnih kampov v tem delu Evrope. Odličen tekmovalec, vrhunski športnik, danes trener, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in izvrsten organizator ter promotor borilnih veščin Tomaž Barada je na 13. tradicionalni Barada kamp privabil več kot 400 ljubiteljev »trdih« kontaktnih borilnih veščin iz Slovenije, Evrope in Avstralije.

Tomažu, ki je vodil treninge kickboxinga, je pomagal še svetovni boksarski prvak Dejan Zavec. Taekwondo sta usklajevala Stepfen Tapillatu iz Nizozemske in Mark Trotter iz Nove Zelandije, mešane borilne veščine MMA pa so bile zaupane neustrašnemu »cage fighterju« Zelgu Galešiću iz Hrvaške. Krav Maga treningi so bili pod domeno Willyja Van De Mortela iz Nizozemske, treningi K-1 pa Miodraga Jotića iz Srbije. Ženski del se je predvsem osredotočal na zelo dinamično vadbo Bianbox pod vodstvom Biance Barada.

Izobraževalnega kampa se je udeležila tudi 10-članska ekipa tekmovalcev in trenerjev Kluba borilnih veščin Sevnica. Trenerji Denis Orač, Marko Stopar, Blaž Pečnik in Žiga Žveglič, ter tekmovalci Tina Cigler, Kaja Rimc Lešnik, Primož Baumkirher, Gregor Divjak, Urh Oset in Damjan Krajnc so se v treh dneh dodobra preznojili in seznanili z novimi pristopi in metodami dela v različnih borilnih športih kot so Taekwondo, kickboxing, boks, MMA (Mixed Martial Arts – cage fight) in Krav Maga. V soboto se jim je pridružil še glavni trener kluba Jurij Orač, ki je vso dogajanje ujel tudi v objektiv kamere. Treningi so bili zelo intenzivni in naporni, športniki in trenerji pa so različne borilne veščine vadili pod budnim očesom vrhunskih šampionov.

Vrhunski treningi, vrhunski trenerji, izjemno vzdušje. Hvala organizatorju in vsem sodelujočim za nepozabno doživetje. Se vidimo naslednje leto!

Poročal: Jurij Orač

Galerija

_zzzzzzzzkamp (1)
_zzzzzzzzkamp (10)
_zzzzzzzzkamp (11)
_zzzzzzzzkamp (2)
_zzzzzzzzkamp (3)
_zzzzzzzzkamp (4)
_zzzzzzzzkamp (5)
_zzzzzzzzkamp (6)
_zzzzzzzzkamp (7)
_zzzzzzzzkamp (8)
_zzzzzzzzkamp (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava