17. Revija upokojenskih zborov

1.5.2019 | 11:50

Foto: Elza Majetić

Foto: Elza Majetić

Foto: Marija Golob

Foto: Marija Golob

Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine je v sodelovanju z Društvom upokojencev Novo mesto organizirala že 17. revijo upokojenskih pevskih zborov naše regije. Prireditev je bila v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, v četrtek, 25. aprila 2019. Na prireditvi, ki jo je vodila Majda Škof, je bila prisotna tudi gospa Marija Orešnik, predsednica komisije za kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije. Vse prisotne in pevke ter pevce je na začetku nagovoril novi predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine gospod Dušan Kraševec.

Letos je nastopilo 10 zborov z okoli 250 pevci iz društev upokojencev: Novo mesto, Trebnje, Mirna, Podgorje Stopiče, Straža, Šentrupert, Mirna Peč, Metlika, Mali Slatnik in Kočevje.

Za popestritev programa so s petjem, plesom in obujanjem starih običajev poskrbeli člani folklorne skupine Kolpa iz Društva upokojencev Vinica.

Poslušalce so v dvournem programu vsi nastopajoči razvajali z ubranimi glasovi izvedb lepih zborovskih pesmi. Še posebej prisrčno je bilo na zaključku, ko so vsi prišli na oder in združeno zapeli.

Dušan Kraševec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava