VIDEO: Peterle navdušil v EU - v slovo Oda radosti na orglicah

20.4.2019 | 19:00

VIDEO: Peterle navdušil v EU - v slovo Oda radosti na orglicah
VIDEO: Peterle navdušil v EU - v slovo Oda radosti na orglicah
VIDEO: Peterle navdušil v EU - v slovo Oda radosti na orglicah

Evropski poslanec iz Slovenije Lojze Peterle (EPP/NSi), trebanjski rojak, je ob zaključku zadnjega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v tem mandatu v Strasbourgu na orglice zaigral evropsko himno Oda radosti. Požel je bučen aplavz kolegov v parlamentarni dvorani.

"Dragi kolegi, to so naše zadnje odločitve v tem mandatu. Rad bi se vam zahvalil za pet let enotnosti in različnosti. Naša odgovornost je, da Evropo držimo skupaj," je povedal Peterle in nato zaigral Odo radosti, je razvidno iz videoposnetka, ki ga je objavil tudi na Twitterju.

Peterle se je v Evropski parlament prebil na vseh evropskih volitvah od leta 2004, ko je Slovenija vstopila v EU, in je slovenski evroposlanec z najdaljšim stažem. Kot tretji na listi Nove Slovenije bo nastopil tudi na volitvah 26. maja.

Svet24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

21.4.2019+15     + (17)     – (2)     Oceni winetou 

Saj to je v glavnem tudi ves čas delal v Bruslju a potegnil , kakor pišejo, 2miliona eu za čas svojih mandatov. Lahko ga uvrstimo med ta bolj plačane muzikante.Njemu se je Švica, ki jo je obljubljal Slovencem , več kot uresničila.

21.4.2019+13     + (16)     – (3)     Oceni Franci D 

Ne glede koliko je denarja potegnil, zaslužil ga seveda ni,do tega belega pizduna pa res nimam nič spoštovanja.

22.4.2019–7     + (1)     – (8)     Oceni Darko Kovačević nm 

Eden od redkih politikov, ki spoštuje (navadne) ljudi različnih političnih in drugih stališč: https://www.youtube.com/watch?v=Kq-0_ygn1v8

23.4.2019+8     + (8)     – (0)     Oceni Franci D 

Misel delno delim s teboj, da, spoštuje samo takrat ko rabi tvoj glas.

23.4.2019–4     + (0)     – (4)     Oceni Darko Kovačević nm 

Sicer bi bilo zelo spodbudno, da se vsaj vodilni politiki različnih strank občasno združijo in pokažejo kakšno dobrodelno gesto slovenskemu ljudstvu, kot je to primer na priloženem linku. Vem, da se s tem verjetno ne strinjajo tisti, ki zaradi neznanih razlogov prednostno izpostavljajo manj pomembne značilnosti.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava