VIDEO: Srečanje delavcev nekdanje tovarne Iskra Ela NM

17.4.2019 | 14:20

VIDEO: Srečanje delavcev nekdanje tovarne Iskra Ela NM
VIDEO: Srečanje delavcev nekdanje tovarne Iskra Ela NM

Zgodba se začela nekega davnega dne v Kandiji, ko je nekaj zanesenjakov ustanovilo delavnico in začelo izdelovati električne lonce in ker je bila zadeva uspešna, je sledil skokovit razvoj in preselitev v nekdanjo Tovarno igrač na Ragovski. Ta se je preselila v Stražo in nastal je Novoles. Bili so časi mladih intuziastov, polnih idej in poguma. Ela je rasla in v najboljših časih zaposlovala več kot tristo ljudi. In to kakšnih delavk in delavcev. Ti niso gradili samo svoje firme, programa, ampak so gradili take medčloveške odnose, ki so prehajali v trajna prijateljstva, ki nikoli ne zamrejo. V tovarno in iz tovarne smo prihajali in odhajali z veseljem, z nasmehom na ustih. Marsikdo je v tovarni našel svojega življenjskega partnerja. Delali smo, se odpovedovali osebnim dohodkom in gradili novo tovarno na Cikavi. Vse to nas je zaznamovalo in nas trajno povezalo v navezo, ki jo po posameznikih pretrga le biološki konec. Smrt. Tako kot je čas uničil našo tovarno ELO.

V življenju velikokrat sprejemamo razne prisege, ki jih izpolnimo ali pa tudi ne. Ampak to, da se bomo srečali vsako leto, se poveselili, obujali spomine in počastili spomin na umrle sodelavce pa izpolnjujemo do potankosti. Tako smo se tudi letos zbrali v velikem številu v gostilni Štefan. Bilo je nepozabno. Tako kot vsako dosedanje srečanje. Objemi, solze, smeh. Kot opomin in spomin, da je bil nekoč čas, ki je povezoval ljudi. Delovne ljudi.

Delovne ljudi, sedaj večinoma upokojence, ki smo se tudi tokrat razšli z objemi in upanjem, da bomo tudi drugo leto vsi skupaj. Starejši, ampak enako veseli in srečni.

Franc Plut

Galerija

_zzzela (1)
_zzzela (2)
_zzzela (3)
_zzzela (4)
_zzzela (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava