Posavskemu motokrosistu ljubezen lajša bolečine ...

15.4.2019 | 13:50

Dekle Lino je spoznal lansko poletje. Takoj sta se ujela. (foto: osebni arhiv)

Dekle Lino je spoznal lansko poletje. Takoj sta se ujela. (foto: osebni arhiv)

Postavni Klemen Gerčar ni samo odličen motokrosist, temveč se sijajno znajde tudi na harmoniki. Ne boste verjeli, toda pred leti je celo nastopil na koncertu Modrijanov v Celju in si prislužil bučen aplavz. V teh zgodnjih pomladanskih dneh pa velikokrat preklinja zaradi bolečin po poškodbi. V veliko uteho mu je dekle Lina, s katero bosta poleti praznovala prvo obletnico ljubezni.

»Na zadnji dirki lanske sezone je vame tako nesrečno priletel kamen, da mi je poškodoval sredinski prst. Zdravljenje se je zavleklo vse do sredine decembra, ko sem spet skočil na motor, a sem si le teden dni zatem pri fizičnem treningu še zlomil kost na dlani desne roke. Po štirih tednih sem se vrnil na motor in po enem tednu uspešnih treningov moral prenehati zaradi močne otekline v kolenu. Po specialističnih raziskavah so mi morali operativno odstraniti zarastlino v kolenu,« Klemen Gerčar našteva številne zdravstvene težave, ki so ga pestile minule dni, in se močno veseli vrnitve na motor v nekaj dneh.

Priden in ambiciozen

Motorji in vse, kar diši po bencinu, je njegova velika ljubezen. Dobro se zaveda, da je treba za uspeh garati, zato mu ni težko trenirati. »Moji treningi so odvisni od obdobja v sezoni. Pred sezono preživim vsak dan dve uri v fitnesu z osebnim trenerjem Francijem Jakličem, nato pa še najmanj dvakrat na teden treniram na motorju. V sezoni imam skoraj vsak konec tedna dirko, zato mi za trening na motorju ostanejo trije dnevi, preostalo se posvečam fizični pripravi. Zelo rad tudi kolesarim in neizmerno uživam v težkih treningih, težje pa se motiviram za raztegovanje mišic,« se smeji Klemen, ki je po naravi aktiven človek, zato rad izkoristi vsako priložnost, ki se mu zdi zanimiva in rentabilna. »Sem lastnik in menedžer ekipe SIXTYTWO motosport, ki je potrjeno uradna ekipa MXGP svetovnega prvenstva. Pod okriljem imam dva mlada večkratna državna prvaka, Luko Milca in Jako Peklaja. Svoje znanje prenašam tudi na najmlajše motokrosiste, stare od šest do dvanajst let. Imam tudi trgovino in servis motorjev. Uradno pa sem zaposlen tudi v športni enoti Slovenske vojske,« razlaga vrhunski športnik in dodaja, da so z dirkanjem povezani tudi ogromni stroški, še posebej na svetovnem prvenstvu.

Vse njegove ljubezni

»Ponosen sem, da mi ob strani stojijo slovenska in tuja podjetja, ki verjamejo v mojo vizijo in rezultate. Imam zelo razumevajoče starše, ki so mi vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, čeprav sem finančno samostojen od svojega osemnajstega leta. Zaradi športa veliko potujem po svetu, zato bi mi trenutno stanovanje pomenilo samo dodaten strošek,« je realen Klemen, ki ima poleg športnih aktivnosti še en konjiček – glasbo. »Igranje na harmoniko je še vedno moja strast. Rad igram zase in včasih tudi ob koncu dirke, skupaj z zvestimi navijači. Lahko pa se pohvalim, da sem svojim igralskim sposobnostim dodal še kitaro,« je zadovoljen. Zelo rad zabrenka tudi svoji izvoljenki. »Svojo ljubezen Lino sem spoznal lansko poletje. Zelo sem ponosen nanjo, saj poleg študija pomaga tudi meni pri organizaciji ekipe.«

Svet24/Zvezde

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava