57. Domijada in DŠD Novo mesto

15.4.2019 | 11:20

Namizni tenis 1. mesto, košarka 3. mesto, tek - Žunič 7. mesto, Vovk Aleksandra - glasbeni nastop

Namizni tenis 1. mesto, košarka 3. mesto, tek - Žunič 7. mesto, Vovk Aleksandra - glasbeni nastop

Aleksandra Vovk - glasbeni nastop

Aleksandra Vovk - glasbeni nastop

Nogomet - 4. mesto

Nogomet - 4. mesto

9. in 10. aprila 2019 je na Rogli potekala že 57. Domijada. Gre za tradicionalno športno, kulturno in družabno srečanje dijakinj in dijakov dijaških domov Slovenije. Tema letošnje domijade je nosila pomenljiv naslov SVET IN  JAZ V LETU 2030.

Organizatorji letošnje domijade, poleg Skupnosti dijaških domov Slovenije, smo bili dijaški domovi dolenjske in gorenjske regije. Tako smo v vlogi soorganizatorja nastopili Dijaški in študentski dom Novo mesto (DŠD NM) in Dijaški in študentski dom Grm Novo mesto.

Z udeležbo in sodelovanjem na srečanju nagradimo najprizadevnejše dijake v dijaškem domu.

Poleg razstave najboljših likovnih izdelkov in fotografij, okrogle mize z Boštjanom Gorencem, ustvarjalnih delavnic in večernega kulturnega programa s plesom, so dijaki odigrali polfinalna in finalna srečanja v nogometu, košarki, odbojki, namiznem tenisu in strelstvu.

Dijaki DŠD NM so bili uspešni, saj so dosegli prvo mesto v namiznem tenisu (Gregor Šterk in Matjaž Pinter), 3. mesto v košarki in 4. mesto v nogometu. Poleg tega je naša dijakinja Sara Cizelj prejela srebrno priznanje za literarni prispevek, kjer je razmišljala o svojem družinskem in profesionalnem življenju v letu 2030. V prispevku je med drugim poudarila optimizem, s katerim zre v prihodnost ter pomen vztrajnosti na izbrani življenjski poti.

Tudi na teku se je dijakinja DŠD NM Veronika Žunič, kljub slabim vremenskim razmeram, zelo dobro odrezala in dosegla 7. mesto.

Dijakinja Aleksandra Vovko je s svojim izjemnim vokalom, ki je očaral udeležence, nastopila v otvoritvenem in večernem kulturnem programu.

V dolino smo se vrnili z izjemnimi občutki in nepozabnimi spomini …

Klemen Bučar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava