Na Popevki 2019 tudi Gašper Rifelj in belokranjski 2B

12.4.2019 | 12:55

2B

2B

Gašper Rifelj in Eva Boto

Gašper Rifelj in Eva Boto

Vsi izvajalci

Vsi izvajalci

Festival bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na javno vabilo za sodelovanje na festivalu Popevka 2019 je prispelo 67 prijavljenih skladb. Štiričlanska strokovna izborna komisija festivala Popevka je izmed vseh izbrala 10 tekmovalnih skladb in eno rezervno.

Strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali Neža Buh – Neisha, Matej Wolf, Primož Grašič in Cole Moretti, je za festival Popevka 2019 izbrala naslednje skladbe, zapisane po abecednem vrstnem redu naslovov skladb: Dovolj je poletja (Gašper Rifelj in Eva Boto), Kam bi šla (Vudlenderji), Kam je vsa ljubezen šla? (Dare Kaurič & New Swing Quartet), Ko bi jaz (2 B), Ljubezen (Rok Lunaček), Res čudovito je (Amadea Begovič), Šesti čut (Eva Hren), »Temni svet« (Ana Soklič), V melodiji večnega dueta (Ajda Stina Turek), Zdaj je, kar je (Sergije Lugovski).

Komisija je kot rezervno skladbo izbrala Midva (Julija Lubej). 

O festivalu Popevka 2019

Popevka 2019 bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, v neposrednem prenosu ga bo mogoče spremljati v programih RTV Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Lani na Popevki slavil Alex Volasko

Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je dobil Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.

Svet24/odkrito.si

Galerija

_zzzzzzzpopevka (1)
_zzzzzzzpopevka (10)
_zzzzzzzpopevka (2)
_zzzzzzzpopevka (3)
_zzzzzzzpopevka (4)
_zzzzzzzpopevka (5)
_zzzzzzzpopevka (6)
_zzzzzzzpopevka (7)
_zzzzzzzpopevka (8)
_zzzzzzzpopevka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava