Na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto o priložnostih, potencialih in izzivih

12.4.2019 | 10:50

Na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto o priložnostih,  potencialih in izzivih

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je v ponedeljek, 8. aprila, na Otočcu pri Novem mestu, organizirala že 4. mednarodno znanstveno konferenco o razvoju industrijskega inženiringa: Priložnosti, potenciali in izzivi.

Namen konference je aktivirati in uveljaviti novo prakso znanstvenih konferenc s poudarkom na sodelovanju med gospodarstvom, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami. Osnovni cilj je zagotoviti skladnost razvojnih tendenc s potrebami po kadrih v tehnoloških in industrijskih panogah ter na ta način slediti potrebam trga dela, gospodarskega razvoja, konkurenčnosti gospodarstva in posledično potrebam socialnega in kulturnega okolja.

Uvodnemu nagovoru, gospoda Štefana Davida, direktorja Šolskega centra Novo mesto in mag. Iris Fink Grubačević, dekanje FINI Novo mesto, je sledilo plenarno predavanja doc. dr. Igorja Kovača iz Inštituta Jožefa Štefana z naslovom Razvoj in izgradnja koncepta tovarn prihodnosti v Sloveniji.

Vsebina posameznih prispevkov je bila zelo raznolika in je obravnavala sodobne metode in posamezne inovativne rešitve problemov na področju industrijskega inženiringa. Na konferenci so se prvič predstavili tudi perspektivni mladi raziskovalci. V enem izmed prispevkov so predstavili za avtomobilsko industrijo izjemno aktualne koncepte zmanjšanja teže konstrukcijskih elementov z uporabo hibridnih struktur. Predstavljen je bil tudi zanimiv skupni projekt Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto, Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, Kulturno umetniškega društva Nasha produkcija in Zavoda za gradbeništvo v Ljubljani o komplementarni uporabi dinamike konstrukcij pri razvoju kitarske glasbe. Na koncu smo se seznanili z raziskavami posodobitev v javni upravi, razvoja družbe znanja, vedenja potrošnikov v dobi interneta in socialnih omrežij, trajnostnega razvoja logističnih procesov in pomena strojne opreme v teh procesih.

Konference so se udeležili strokovnjaki iz Slovenije in tujine, iz gospodarstva, univerz oziroma visokošolskih zavodov, inštitutov ter druga strokovna javnost. Gostili smo tudi nominiranko za inženirko leta 2019 dr. Natašo Grlj iz Hella Saturus Slovenija, ki je z nami delila svojo zgodbo uspeha.

FINI Novo mesto

Galerija

_zzzzzzzzbbfini (1)
_zzzzzzzzbbfini (2)
_zzzzzzzzbbfini (3)
_zzzzzzzzbbfini (4)
_zzzzzzzzbbfini (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava