Srbi v Novem mestu z veliko načrti

22.3.2019 | 11:00

Srbi v Novem mestu z veliko načrti
Srbi v Novem mestu z veliko načrti
Srbi v Novem mestu z veliko načrti

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je v nedeljo, 17.3.2019, v večnamenskih prostorih Kulturnega centra Janez Trdina v Novem mestu imelo redno letno volilno skupščino. Na skupščini je bil poleg članov društva prisoten tudi predstavnik Nacionalnega Sveta Srbov Slovenije (NSSS) g. Nikola Todorović. Predsednik društva g. Ostoja Bubnjević je v imenu izvršilnega odbora podal poročilo o delovanju duštva v preteklem letu, blagajnik poročilo o finančnem poslovanju, predstavnik nadzornega odbora in predstavnik častenga razsodišča pa o svojih ugotovitvah. Nato je predsednik delovnega predsedstva g. Ostoja Kuđeljić odprl razpravo o podanih poročilih. Ugotovljeno je, da je društvo dobro delalo, realizirali so vse z letnim planom predvidene projekte, razen nekaj aktivnosti, ki niso bile izvedene iz objektivnih razlogov. Zato pa so uresničili kar nekaj projektov, ki so se pojavili med letom, ki niso mogli biti predvideni na začetku izdelave letnega programa. Finančno poslovanje je bilo pozitivno, poraba sredstev je bila v skladu z zakonodajo in sprejetimi dogovori na sejah izvršilnega odbora, kar ugotavlja tudi predstavnik nadzornega odbora, ki ni imel pripomb na delovanje organov društva.

Poročilo o delovanju društva je bilo soglasno sprejeto s pripombo, da bi se lahko bolj pogosto organizirala druženja članov društva.

V nadaljevanju skupščine so bila razrešena vsa telesa, izvršilni odbor, nadzorni odbor in častno razsodišče. Na volitvah sta bila za predsednika/co predlagana Ostoja Bubnjević in Nada Cukut. G. Bubnjević dobil 82% podporo, ga. Cukut pa 17% podporo. Predsednik delovnega predsedstva je ugotovil, da je za predsednika ponovno izvoljen g. Ostoja Bubnjević, na mesto podpredsednika društva je predlagana Nada Cukut in ker zopet ni dobila potrebne podpore, je bil podan predlog, da podpredsednik ostane g. Ostoja Kuđeljić, kar je bilo z veliko večino glasov tudi potrjeno. Za sekretarja društva je bila z večino glasov izvoljena Snježana Branisavljević, za blagajnika ponovno Branko Grnović, za člana-vodjo folklorne sekcije Duško Lipić, za člana-vodjo glasbene sekcije Vladimir Bubnjević in za člana Dijana Drinić.

Novi-stari predsednik je podal plan dela društva za tekoče leto in poudaril, da je potreben angažma vseh, ker je koledar dogodkov, ki izhajao iz prijavljenih projektov, to leto zelo obsežen. Naslednji dogodek, ki bo kmal na vrsti, in sicer 28.3.2019 ob 18. uri v Knjižnici Mirana Jarca, je gledališka igra »Jazbec pred sodiščem« pisatelja Petra Kočića ter Koncert ob 12-letnico obstoja in delovanja društva, ki bo 13.4. 2019 ob 19. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu z naslovom »Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu«.

O. B.

Galerija

_zzzzzznm (1)
_zzzzzznm (2)
_zzzzzznm (3)
_zzzzzznm (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava