Franc Gnidovec z najboljšim zweigeltom

20.3.2019 | 13:50

Franc Gnidovec z najboljšim zweigeltom
Franc Gnidovec z najboljšim zweigeltom

Društvo vinogradnikov Suha krajina je v soboto, 16. marca, v Žužemberku podelilo odličja dobro ocenjenim vinom letnika 2018 in tudi letnika 2017, pridelanim v suhokranjskem vinorodnem okolišu in tudi izven njega. Vinogradniki so na jubilejno 25. ocenjevanje prinesli 63 vzorcev, od tega 20 vzorcev belih in 43 rdečih. Potek ocenjevanja, ki je bilo sredi februarja, je zbranim vinogradnikom in gostom opisal predsednik Društva vinogradnikov Suha krajina Anton Koncilja. Slednji je skupaj z županom Jožetom Papežem in predsednikom Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miranom Jurakom podelil zaslužena priznanja suhokranjskim vinogradnikom.

Med belimi so najvišje ocene in tudi zlato medaljo prejela vina Slavka Kocjančiča iz vinske gorice Gradenška gora (beli pinot) in Antona Koncilje iz vinske gorice Hrib (kerner). Med rdečimi vini je zlato medaljo z najvišjo oceno prejel Anton Černivec iz gorice Tali (cviček), veliko zlato medaljo pa je za vino modra frankinja prejel Gregor Zaletelj iz soteške gore.

Najvišje oceno za vino zwigelt letnika 2017 je komisija podelila Francu Gnidovcu iz vinske gorice Stara gora, ki je prejel tudi naziv šampiona. Franc, ki se z vinogradništvom in kletarjenjem ukvarja že dvajset let, je bil izredno vesel tega priznanja, saj mu je povrnilo tudi del truda in skrbi pri delu v vinski kleti in vinogradu.

Zbrane vinogradnike sta pozdravila tudi župan občine Žužemberk Jože Papež in predsednik ZDVD Miran Jurak. Po uradnem delu podelitve diplom in priznanj, ki ga je povezovala tajnica društva Karmen Štupar, je sledilo še skupno druženje z živo glasbo ter pokušino zmagovalnih vin.

S. Mirtič

Galerija

_zzzzzvino (1)
_zzzzzvino (10)
_zzzzzvino (11)
_zzzzzvino (2)
_zzzzzvino (3)
_zzzzzvino (4)
_zzzzzvino (5)
_zzzzzvino (6)
_zzzzzvino (7)
_zzzzzvino (8)
_zzzzzvino (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava