Tradicionalno srečanje članic PGD Otočec

18.3.2019 | 13:45

Tradicionalno srečanje članic PGD Otočec
Tradicionalno srečanje članic PGD Otočec

Vsako leto se v prazničnem marcu članice PGD Otočec zberejo na tradicionalnem delovnem srečanju. V soboto, 16. marca, so se zbrale že sedmič zapored. Povabilu se je odzvalo 12 gasilk, najstarejša med njimi je bila 87–letna Olga Vidic. Srečanja sta se udeležila tudi predsednik PGD Otočec Miran Zupančič in poveljnik Miha Jerman, ki sta pozdravila vse gasilke. Otoški predsednik želi, da povabimo tudi podmladek.

Naša članica Marjana Jerman je na Gasilski zvezi Novo mesto predstavnica članic za sektor Novo mesto. Poročala je o regijskem srečanju članic dolenjske regije, ki je bilo prejšnjo soboto v Škocjanu. Na srečanju je predsednica članic Gasilske zveze Slovenije Elizabeta Čampa članicam predstavila nov kroj svečanih oblek in njihovo pravilno nošenje. Jermanova je to prenesla naprej. Spregovorila je tudi o nošenju odlikovanj in značk na obleki. Pravila so jasna, potrebno jih je upoštevati. Komisijo za članice drugo leto vodi Zdenka Dragman. Pregledale smo delo v lanskem letu in se pogovorile o programu za vnaprej. Z aktivnostmi, ki smo jih opravljale doslej, bomo nadaljevale. Izvedle bomo akcijo čiščenja prostorov gasilskega doma, uredile zelenico ter zasadile trajnice. V lanskem letu zaradi opravičljivih razlogov nismo izvedle delavnice priprave pogrinjkov, kar nas čaka v prvi polovici letošnjega leta. V septembru bomo izpeljale kuharsko delavnico, in sicer priprava štrukljev. Dobrodošli so predlogi in pobude od vsake članice.

Ob tej priložnosti se je predsednik društva članicam zahvalil za njihov trud in jim čestital ob njihovem prazniku ter vsaki izročil darilce. Nastala je tudi skupinska fotografija.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava