Karitas in Hofer v marcu zbirata izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski

16.3.2019 | 09:35

Karitas in Hofer v marcu zbirata izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski

Prostovoljci Slovenske karitas bodo tudi še danes pred izbranimi Hoferjevimi poslovalnicami (tudi na našem območju, seznam je na voljo tu) zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. Akcija bo potekala tudi prihodnji konec tedna, so sporočili iz Slovenske karitas.

Prispevati je mogoče živila za otroke, kot so žitne kašice, kosmiče in namaze, osnovna živila, trajno mleko, olje, sladkor, moko, testenine in izdelke za higieno, na primer pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke. Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja.

V Slovenski karitas so poudarili, da so tovrstne akcije izrednega pomena, saj ne zbirajo zgolj izdelkov, temveč pomagajo tudi ozaveščati in utrjevati pozitivne navade pomoči sočloveku. V lanskoletni marčevski akciji so prostovoljci zbrali skoraj 28 ton izdelkov oziroma 156 nakupovalnih vozičkov živil za otroke, osnovnih živil in izdelkov za higieno.

"Pomembno je, da znamo prepoznati stiske ljudi in se nanje seveda tudi odzvati. Ker skozi življenje pogosto hitimo, tovrstnih stisk sploh ne opazimo ali pa nimamo informacij, kako najbolje pomagati," so razloge za sodelovanje pojasnili pri Hoferju.

Akcija bo potekala tudi prihodnji petek in soboto.

Slovenska Karitas

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava