Večer zborovske pesmi - gostovanje v Straži

20.2.2019 | 10:30

Večer zborovske pesmi - gostovanje v Straži

Na povabilo Kulturno umetniškega društva Straža, so se naši pevci Kulturnega društva Dvor, sekcija Mešani pevski zbor Dvor ob Krki, odzvali in sodelovali na prireditvi VEČER ZBOROVSKE PESMI. Prireditev se je odvijala v Kulturnem domu Straža, v soboto 17. februarja 2019.

Pevski večer ni bil tekmovalne narave. Zbori so se predstavili tako z narodnimi pesmi, kot tudi s ponarodelimi in popevkami. Nastope so popestrili tudi instrumentalisti. Predstavilo se je pet pevskih zborov; Koledniki z Rake, Mepz Revoz Novo mesto,VS Amabile, MoPZ Tonakord Novo mesto in naši suhokranjski pevci. Ubrano so zapeli slovensko ljudsko Pohojena travica; slovensko ljudsko iz Istre Dajte, dajte; koroško ljudsko Kadar jes na pvaninco hrem; slovensko ljudsko Prišel ljubi je pod okno in zadnjo od Aleksandra Mežka Božično drevo, ki jo je priredil naš zborovodja Jernej Fabijan.

Napovedovalca Robert in Ela sta predstavila naš zbor kot zbor, katerega umetniško poslanstvo je predvsem izvajanje raznovrstne glasbe, predvsem pa cappela del ali del ob spremljavi klavirja. Omenila sta, da zboristi že dvajset let skrbijo da je zborovska glasba kar se da prisotna v suhokranjskih krajih; da se pridno udeležujejo pevskih revij, na koncertih pa dosežejo, da imajo vedno številčno publiko. Vse je res in vse drži!

Hvala KUD Straža za povabilo. Preživeli smo lep pevski večer tako pevci, kot mi poslušalci, ki smo se udeležili Večera zborovske pesmi.

Ne morem končati, ne da bi napisala besede, ki jih je ob koncu nastopa rekla naša zborovodkinja otroškega pevskega zbora Tjaša Primc: Naši pevci se sploh ne zavedajo, kako hudo dobri so! Vsa čast njim in Jerneju Fabijanu!

Glasba je najmočnejša oblika čarovnije (M. Manson)

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Galerija

_zzzzzzstraza (1)
_zzzzzzstraza (2)
_zzzzzzstraza (3)
_zzzzzzstraza (4)
_zzzzzzstraza (5)
_zzzzzzstraza (6)
_zzzzzzstraza (7)
_zzzzzzstraza (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava