Ansambel Petan v polfinalu festivala Slovenska polka in valček 2019

19.2.2019 | 12:30

Ansambel Petan v polfinalu festivala Slovenska polka in valček 2019

Fantje ansambla Petan smo nedavno izvedeli, da smo bili med 81. prijavami za festival Slovenska polka in valček 2019 uvrščeni v polfinale z valčkom, ki nosi naslov Stari hrast. Avtorja pesmi sta Denis Petan in Matej Kocjančič. Pesem bomo v živo prvič zaigrali prav v polfinalu v sklopu oddaje Slovenski pozdrav. Gledalci nas bodo tako na TV SLO lahko videli v začetku aprila. Ko valček zazveni iz Denisovih ust, se nam vsem naježi koža, zato stavimo na njegov čudovit glas in na skupno ubrano petje vseh štirih članov ansambla. Prepričani smo, da bodo tako kot je že strokovna komisija, tudi poslušalci in gledalci začutili našo pozitivno energijo in sporočilo pesmi.

Ansambel Petan sestavljava brata Denis in Primož Petan, oče Ivan Petan in Denis Povše. Smo mladi fantje po duši in po srcu in prihajamo iz Dolenjske. Veselimo se svoje 10. obletnice delovanja na kar smo še posebej ponosni, saj smo s tem pokazali, da smo kot glasbena skupina resnično homogeni že od samega začetka našega delovanja. Igramo na veselicah, porokah, rojstnih dnevih, koncertih, abrahamih, maturantskih plesih … Skratka povsod, kamor nas povabijo. Za odlično vodenje tovrstnih zabav oziroma prireditev odlično poskrbi Ivan, ki ima vrsto let izkušenj na tem področju.

Imamo že več kot petnajst lastnih avtorskih del, s čimer se resnično trudimo, da pripomoremo k obogatitvi slovenske zakladnice narodno-zabavnih pesmi. Najbolj smo nase opozorili s priredbo svetovnega hita Despacito. Nastal je tako imenovan dolenjski Despacito z naslovom Dej na hitro, ki se je močno prijel med poslušalci. Velikokrat se nam je že zgodilo, da imajo ljudje na porokah in veselicah željo, da to pesem zaigramo večkrat na večer.

V ansamblu smo letos tudi zelo ustvarjalni in bomo še pred našim nastopom v polfinalu festivala Slovenska polka in valček 2019 našim poslušalcem predstavili novo avtorsko skladbo, poskočno polko z naslovom Poljub ti dam.

Ansambel Petan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava