Razstava slik Marinke Starc v RIC-u Novo mesto

18.2.2019 | 10:45

Razstava slik  Marinke Starc v RIC-u Novo mesto
Razstava slik  Marinke Starc v RIC-u Novo mesto

Po predavanju o Tibetu nas je razveselila nova razstava v naši učilnici. Svoje slike je razstavila Marinka Starc, naša sošolka v Univerzi za starejše. Kar 17 slik je okrasilo stene učilnice in cel mesec so na ogled. Narava, moja najljubša družba, je poimenovala razstavljene slike, ki ji lepšajo to upokojensko dobo. Uroš Simončič v RIC-u skrbi, da je razstavni prostor vedno nov in zanimiv. Odprl je razstavo in pozdravil navzoče in slikarko. Povabil je predsednico društva Mavrica Vido Praznik. Povedala je o Marinki kot dolgoletni članici Mavrice, o njeni 8. samostojni razstavi in še o 100 skupnih razstavah v Sloveniji, Budimpešti in Lagenhagenu.

V pogovoru z Urošem pa je Marinka odkrila, da je rada risala že v mladosti. V tem obdobju pa ima čas za svojo ljubezen do slikanja in na platna prenaša vse, kar jo vodi. Ustvarja v akrilu in akvarelu, drugih načinov se še ni lotila. Njen mož Maks, tudi član Univerze za starejše, je seveda v svojem stilu humorno predstavil in razložil vsebino slik. Že dolgo pa piše in je izdal že tri knjige spominov na otroštvo v pesmih in zgodbah. Tudi glasba je njegovo veselje, saj poje že vse od otroštva, ko so z mamo in bratom igrali kot trio. Z igranjem na harmoniko je dopolnil sliko in besedo. Oba sta dober zgled, da to obdobje lahko preživiš bogato z ustvarjanjem in uživanjem v tem, kar imaš rad. Ob kavici, sokovih in dobrotah smo se družili še dolgo in spoznali, da nam je lepo in uživamo v vsem, kar nam ponudijo v programih Univerze za starejše. Kar 300 članov izbira med različno ponudbo.

Starost torej ni samo žalost in trpljenje. Lahko je doba ustvarjanja, druženja, deljenja znanja in širjenja novega. Več veš, več lahko pozabiš. Torej za učenje ni nikoli prepozno, znanje pa nikoli odveč. Uživajte z nami tudi vi! Za sabo puščajte dobre sledi!

Zapisala: Lizika Vardijan
fotografije: Ivana Parovel, obe članici Univerze za starejše RIC Novo mesto

Galerija

_zzzzzric (1)
_zzzzzric (10)
_zzzzzric (11)
_zzzzzric (12)
_zzzzzric (2)
_zzzzzric (3)
_zzzzzric (4)
_zzzzzric (5)
_zzzzzric (6)
_zzzzzric (7)
_zzzzzric (8)
_zzzzzric (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava