Po "nočni mori" bo Marko Potrč ukrepal

17.2.2019 | 17:00

Marko Potrč in Lili Žagar

Marko Potrč in Lili Žagar

FB

FB

Marko Potrč je že napovedal, da bo, ker je bila proti njemu podana kriva ovadba in prav tako krivo pričanje, ukrepal. Kaj je po razglasitvi sodbe še povedal znani TV-voditelj?

Prejšnji teden je javnost dosegla informacija, da sta se brata Marko in Aleš Potrč znašla na sodišču. Zoper njiju je bil na mariborsko okrajno sodišče vložen obtožni predlog zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj grožnje in ustrahovanja.

Kazensko ovadbo je zoper njiju vložila Tina D., nekdanja partnerica uspešnega poslovneža Aleša Potrča, promotorja zdravega življenjskega sloga, sicer brata znanega TV-voditelja Marka Potrča. Ovadba se nanaša na dogodek, ki naj bi se po naših informacijah zgodil 20. februarja 2017 v enem izmed mariborskih fitnes centrov. Brata Potrč naj bi ustrahovala in grozila nekdanji Aleševi partnerici Tini D., s katero ima Aleš tudi otroka. Zgodil naj bi se incident, v katerem naj bi nekdanja partnerica pridobila celo poškodbe, a Aleš Potrč trdi, da je te staknila pri prometni nezgodi, ki jo je imela mesec dni pred vložitvijo kazenske ovadbe.

Vse je izmišljeno

Kaj natančno naj bi se zgodilo, ni znano, saj zaradi sojenja nihče od vpletenih ni želel razkrivati več podrobnosti. Nekoliko zgovornejši je bil za naš časopis minuli teden le Marko Potrč, ki nam je povedal, da gre za popolnoma izmišljeno zgodbo in da do spornega dogodka oziroma groženj in ustrahovanj ni nikoli prišlo.

Minuli teden, ko smo govorili z njim, je dejal še: »Oh, kako rad bi pojasnil ozadje, a zaradi sojenja danes tega še ne morem storiti. Zaradi svoje nečakinje, ki je še otrok, se raje ugriznem v jezik in se zadržim. A ko bo sojenja konec, bo marsikaj postalo jasno.«

Doživljali so pekel

In res se je Marko v sredo zvečer, potem ko se je sojenje zaključilo, oglasil na družbenih omrežjih in zapisal, da je nočne more konec. »Rad bi rekel, da bom v tem poskušal najti nekaj dobrega, a v tem trenutku tega še ne znam. Rad bi rekel, da je danes bil dober dan, a ni bil. Da, oprostilna sodba je res veliko olajšanje, a dober dan to ni. Ker če stopim korak nazaj, je celovito gledano to zelo žalostna zgodba. Bila je težka zame, za moje otroke, za mojo Lili, za mojega brata in njegovo družino. Tudi za njegovo hčerko, ki jo ima s to bivšo partnerko, ki naju je obtožila tako odvratnega dejanja,« je zapisal uvodoma.

Dodal je, da ni lahko poslušati in brati laži, ko te nekdo obtoži dejanja, ki ga sam ostro obsojaš in se proti temu celo aktivno boriš. »A ko te na podlagi krivih ovadb dobesedno javno linčajo, žalijo in celo napadajo podjetja, s katerimi delaš, in je s tem ogrožena tvoja eksistenca, pa to postane prava nočna mora,« pravi prizadeti zvezdnik Marko Potrč.

Želijo mir

Omeni tudi, da ni želel, da to pride v javnost, čeprav je nedolžen. »Čeprav sem vedel, da nisem storil nič narobe in da se bo to na sodišču pokazalo. A druga stran je imela drugačen načrt in zdaj sem stisnjen v kot, ko sem za zaščito svojega imena dobesedno primoran postaviti stvari na svoje mesto. Da lahko dalje opravljam delo, ki ga rad opravljam. Da sem lahko še naprej vzor svojim otrokom. Ker ne bom nosil tega madeža, ki si ga ne zaslužim,« se je ostro odzval.

»Oprostilna sodba ni posledica ničesar drugega kot pa tega, da je sodišče jasno ugotovilo, da je bratova bivša partnerka tekom obravnave svojo zgodbo večkrat spremenila oziroma prilagodila, dajala nasprotujoče si izjave in nasploh večkrat dokazala, da ji sodišče ne more verjeti. Nekatere njene izjave so si celo neposredno nasprotovale. To je na izreku sodbe sodišče tudi jasno povedalo,« pojasni in doda, da bo ukrepal, ker je bila njemu podana kriva ovadba in prav tako krivo pričanje. »A tega ne bom na veliko in široko obelodanjal v medijih. Ker si vsi, moja družina in bratova družina, samo želimo mir.«

Svet24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.2.2019+5     + (5)     – (0)     Oceni Franci D 

Tam kjer je dim, je tudi ogenj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava