Kolesarji pod balonom v Češči vasi: Nova sezona v znamenju nove pridobitve in visokih ciljev

17.2.2019 | 14:40

Predstavitev pod balonom v Češči vasi

Predstavitev pod balonom v Češči vasi

Kolesarji pod balonom v Češči vasi: Nova sezona v znamenju nove pridobitve in visokih ciljev
Kolesarji pod balonom v Češči vasi: Nova sezona v znamenju nove pridobitve in visokih ciljev
Kolesarji pod balonom v Češči vasi: Nova sezona v znamenju nove pridobitve in visokih ciljev

Olimpijski vadbeni center Češča vas pri Novem mestu, ki je delno že v funkciji od lanske jeseni, je tokrat odprl vrata tudi udeležencem redne letne javne predstavitve Kolesarskega kluba Adria Mobil, ki ima znotraj centra tudi sedež. Neposredno pred prireditvijo pa so opravljena tudi zaključna dela na velodromu, na katerem bodo prve dirke organizirane že v letošnjem marcu.

»Gre za izjemno pridobitev za kolesarje v prvi vrsti matičnega kluba, KK Adria Mobil, v nadaljevanju pa tako za državo kot širšo regijo, saj prenovljena krožna kolesarska steza znotraj pokritega objekta, ki omogoča kakovostne treninge in tekmovanja tudi za atlete, ponuja nove možnosti, o katerih smo kolesarji dobesedno sanjali zadnjih 22 let,« - je med drugim dejal direktor KK Adria Mobil Bogdan Fink. Prenovljena in s sibirskim borom preplastena kolesarska steza, dolga 250 in široka 7 metrov z naklonom v krivinah do 44 stopinj, je ob otvoritvi ponudila tudi priložnost za predstavitveno vožnjo vseh selekcij KK Adria Mobil, od najmlajših dečkov in deklic, preko mladinske selekcije do profesionalne članske ekipe. Slednjo je letos prevzel Branko Filip, strokovnjak z izjemnimi mednarodnimi izkušnjami, ki je z zimskimi pripravami svojih varovancev na letošnjo sezono izjemno zadovoljen. »Zadnja testiranja kažejo, da smo uvodno delo opravili odlično in, da smo na začetek sezone dobro pripravljeni,« - poudarja glavni trener in športni direktor Branko Filip, ki je uvodne treninge opravil z ekipo enajstih članov v Turčiji, delno pa so člani treninge po tem opravili tudi samostojno na Kanarskih otokih in Valenciji. »Prva uradna dirka sezone nas zdaj čaka znova v Turčiji, Antalya 2019, kamor odpotujemo že 19. februarja in od katere ne pričakujem veliko, saj zame prva dirka sezone nikakor ni priložnost za dokazovanje, pač pa za resnični test opravljenega dela v zimskem delu sezone. Prvo dirko moramo predvsem odpeljati v celoti in ostati zdravi in nepoškodovani, saj se bo šele nato na dirkah začelo »zares«– na Rodosu in za tem na dirki za Veliko nagrado Izole,« - poudarja Filip, ki veliko upov polaga na letošnjo člansko ekipo v sestavi: Radoslav Rogina, Jon Božič, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per in Dušan Rajović.

Ob predstavitvi nove članske ekipe so svoje povedali tudi tekmovalci
RADOSLAV ROGINA:
»Za nami je nekajmesečno pripravljalno obdobje na novo kolesarko sezono. V začetku smo imeli nekaj težav z vremenom, kasneje se je uredilo tudi to tako, da smo na novo sezono dobro pripravljeni in komaj čakam na prve dirke. V ekipi imamo letos veliko hitrih kolesarjev, zato upravičeno pričakujem dobre rezultate.«
 
DAVID PER:
»Po prvih skupnih pripravah v Turčiji sva se z bratom Gorazdom odpravila na jug Španije, v Calpe, kje so vremenske razmere za trening dosti boljše kot doma v tem letnem času. V Calpah sva bila 14 dni in sva imela predvsem zelo dobre pogoje za trening. Vreme sva imela odlično in prav tako sva tudi trenirala. Mislim, da sem na pravi poti do želene fizične pripravljenosti pred začetkom tekmovalne sezone. Z veseljem in nestrpnostjo pričakujem prve dirke z ekipo Adria Mobil.«
 
MARKO KUMP:
»V KK Adria Mobil se vračam po štirih letih. Ne morem se pritoževati, da mi je bilo v tujini slabo, vendar mi domače okolje bolj ustreza. Svoje največje uspehe sem dosegel ravno v Adrii in upam, da v svetovnem kolesarstvu še nisem rekel zadnje besede. Večino sotekmovalcev poznam že od prej in se dobro razumemo. Testiranja so pokazala, da smo dobro pripravljeni in se že veselim novih izzivov.«

Sicer bo ravno Branko Filip opravil kar nekaj nalog, vezanih tudi na sam velodrom, s katerim se začenja nova era novomeškega in tudi slovenskega kolesarstva. »Z velodromskim utripom sem imel izkušnje tudi, ko sem deloval v okviru mednarodne kolesarske zveze, zdaj, ko so pogoji dela znova pravi, želim tudi sam temu delu posvečati večjo pozornost. Vsekakor gre za dolgoročni projekt, glavni poudarek pa bo na vzgoji mlajših kategorij. Prve rezultate na svetovni ravni pa lahko pričakujemo čez štiri do osem let. To je namreč obdobje, ki je potrebno za vzgojo kolesarja za dosego vrhunskih rezultatov na krožni stezi,« - je jasen Filip.

Najbolj številčna ekipa KK Adria Mobil pa so prav dečki in deklice. Letos jih je skupaj 30, od tega so tri deklice. »V tej najmlajši klubski selekciji imamo mladostnike od 9 do 14 leta starosti, ki potem prestopijo med mladince. V najmlajši selekciji je naš osnovni cilj, da jih navdušimo za kolesarstvo, da jih naučimo pravilne in tudi tekmovalne vožnje, da jih motiviramo in jih medsebojno povezujemo. Kot trener sem seveda vesel tudi kakšnega doseženega rezultata, toda to ni primarni cilj, saj smo v osnovi Adriina šola kolesarstva, ki se tudi z delom drži tega načela. Po prenovi in pokritju velodroma pa seveda pridobivamo še boljše pogoje za vzgojo bodočih specialistov za to posebno kolesarsko disciplino,« - je ob predstavitvi najmlajše selekcije KK Adria Mobil dejal njihov trener in tudi sam dolgoletni kolesar z odmevnimi športnimi rezultati, Srečko Glivar. Več strokovnega, skoraj profesionalnega treninga opravijo starejše selekcije, mladinci med 15 in 18 letom starosti, ki so tudi sicer razdeljeni na mlajše in starejše mladince. »Pri mlajših mladincih je še vedno v ospredju neke vrste igra, trening, ki temelji na širši, bazični pripravi kolesarja in traja dve leti. Pri starejših mladincih pa je vadba že sestavljena po smernicah vrhunskega treninga le z nekoliko manjšo intenzivnostjo kot pri članih,« - poudarja trener mladincev Josip Radaković. V klubu tako ponujajo odlične pogoje za kakovostne treninge, kamor sodi, kot rečeno tudi trening na kolesarskem ovalu, od vsakega posameznika posebej pa je potem odvisno, ali bo znal ponujeno priložnost izrabiti tudi za uvrstitev v profesionalno člansko ekipo kluba ali ne. »Osip je običajno velik, saj se jih malo uvrsti naprej, a razveseljuje dejstvo, da vsi po tem obdobju vendarle ne zapustijo kolesarstva, pač pa ostanejo povezani z njim vsaj kot rekreativci. Kar nekaj izmed njih še naprej pomaga denimo pri mlajših selekcijah, v kolesarski delavnici, zanima jih tudi delo maserjev, terapevtov, in podobno,« - opozori Radaković.

Izjemno zadovoljstvo nad novimi, boljšimi pogoji dela je ob koncu javne predstavitve vseh selekcij KK Adria Mobil poudarila tudi dolgoletna predsednica kluba Mojca Novak, ki je ob tem znova izrekla tudi posebno zahvalo za neprecenljivo sponzorsko podporo klubu s strani klubskega sponzorskega poola, na čelu katerega je že od leta 2006 družba Adria Mobil. “Hvaležna sem vsem, ki verjamejo v delo kluba. Hvala generalnemu sponzorju in vsem sponzorjem. Ponosna sem, da sem sestavni del ene čudovite ekipe športnikov in športnih delavcev. Želim, da tudi vnaprej z delom, treningom, predanostjo in zavzetostjo sledimo postavljenim jasnim in visokim ciljem. To pomeni, da odlično opravimo svoje delo in zmagujemo,” je ob zaključku prireditve povedala Novakova.

PR KK Adria Mobil
Foto: Sportida

Galerija

_zzzzzzzkk (1)
_zzzzzzzkk (10)
_zzzzzzzkk (11)
_zzzzzzzkk (12)
_zzzzzzzkk (13)
_zzzzzzzkk (14)
_zzzzzzzkk (15)
_zzzzzzzkk (16)
_zzzzzzzkk (17)
_zzzzzzzkk (18)
_zzzzzzzkk (19)
_zzzzzzzkk (2)
_zzzzzzzkk (20)
_zzzzzzzkk (21)
_zzzzzzzkk (22)
_zzzzzzzkk (3)
_zzzzzzzkk (4)
_zzzzzzzkk (5)
_zzzzzzzkk (6)
_zzzzzzzkk (7)
_zzzzzzzkk (8)
_zzzzzzzkk (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava