AVDIO: Nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja

12.2.2019 | 13:45

AVDIO: Nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja
AVDIO: Nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja
AVDIO: Nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja

Izšla je nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«. Na zgoščenki je deset novih pesmi. Osem je vokalnih in dve instrumentalni.

Več o novem albumu nam je povedal Toni Verderber: «Številni poslušalci so nas že spraševali, kdaj bo spet kaj novega? Kar nekaj let je trajalo in zdaj je v našem 37. letu delovanja ansambla izšel težko pričakovani album z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«.

Skušali smo posneti čim izvirnejših pesmi, po tematski, kot tudi po glasbeni plati. Želimo ostati še naprej originalni. Upam, da nam je to tudi tokrat uspelo. Posnetki so nastajali nekaj let v našem domačem studiu. Fotografijo za ovitek je v domačem okolju posnel Marko Kobe. Zgoščenka je izšla pri založbi VOX.

Skozi celoten album je rdeča nit- ljubezen. Pesem “Ne pozabi najine ljubezni” je istoimenska, kot letos izdan zgodovinsko-ljubezenski roman avtorja Ivana Sivca. Ljubezensko tematiko imajo tudi pesmi: »Kaj bi jaz brez tebe«, »Če imaš me res rad«, »Biser z gora« in »Odšla od mene je«. Želimo si, da bi prišle pesmi čim bližje poslušalcem saj so njim tudi namenjene« Pesem «Stari vlak« je lepa prispodoba slehernega življenja, na katerega vsi vstopimo, postaje si pa izbiramo sami...

Pesem »Velika bela ptica« je posneta na pobudo g. Marjana Zgonca, ki jo je s pomočjo ansambla tudi zapel. Tako je nastalo prvo sodelovanje z gostom.

Instrumentalni polki sta pa melodični po našem kraju »Na Pargo« - pohod na znameniti hrib v Kolpski dolini in razigrana »Polanska polka«.

Želimo si, da bi prišle pesmi čim bližje poslušalcem saj so njim tudi namenjene.«

Na zgoščenki najdemo pesmi: Ne pozabi najine ljubezni, Stari vlak, Če imaš me res rad, Velika bela ptica, inst. polka Na Pargo, Kaj bi jaz brez tebe, Biser z gora, Odšla od mene je, inst. Polanska polka in Ta veseli valček. Besedila so prispevali: Ivan Sivec, Fani Požek in Toni Gašperič. Glasbo za vse pesmi je napisal Toni Verderber, priredbe pa delo Tonija in Domna Verderber.

R. Š.

Zvočni zapisi

Ansambel Tonija Verderberja: Če imaš me res rad

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava