V Črnomlju ob prazniku Župančičeva priznanja

9.2.2019 | 13:00

V Črnomlju ob prazniku Župančičeva priznanja
V Črnomlju ob prazniku Župančičeva priznanja

V sredo, 6.2.2019, je v Kulturnem domu Črnomelj potekala osrednja prireditev Občine Črnomelj ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer so bila podeljena priznanja za delovanje na področju kulture, Župančičeva plaketa Janku Balkovcu, Župančičeva diploma pa Gregorju Zagorcu. Slavnostni govornik je bil generalni direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije Jernej Hudolin, zbrane pa je nagovoril tudi župan Andrej Kavšek.

Janko Balkovec – JAZO je ljudski godec iz Perudine, ki je s svojim več kot petdesetletnim prizadevnim delom v ljubiteljski kulturi trajno obeležil zgodovino ljudskega izročila domačega kraja – Vinice in okolice, za kar je zaslužen dobitnik Župančičeve plakete.

Gregor Zagorc, diplomirani komponist, je umetniški vodja Tamburaškega orkestra Dobreč, ki združuje strokovnost in poljudnost, glasbeno natančnost in strokovni javnosti ter hkrati laični publiki predstavlja všečno orkestrsko izvajanje. Za svoje izjemno uspešno delo na področju glasbene dejavnosti je prejel Župančičevo diplomo.

Prireditev so s kulturnim programom popestrili Tamburaški orkester Dobreč, ljudski godec JAZO (Janko Balkovec) in recitatorka Eva Starešinič. Program je povezoval Jaka Birkelbach, JSKD.

Kabinet župana

Galerija

_zzcrnomelj (1)
_zzcrnomelj (2)
_zzcrnomelj (3)
_zzcrnomelj (4)
_zzcrnomelj (5)
_zzcrnomelj (6)
_zzcrnomelj (7)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.2.2019Oceni vl 

Tradicija, ki pritegne poslušalstvo od blizu in daleč. Mislim, da se je tudi slavnostni govornik iz Ljubljane prijetno počutil. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava