Brezplačna rokodelska delavnica Polstenje ovčje volne v uporabne izdelke, Belokranjsko izročilo, Ul. Staneta Rozmana 6 Črnomelj

24.1.2019 | 17:00

Spoštovani,

v okviru projekta POVEČANJE SAMOOSKRBNOSTI Z NARAVNIMI POTENCIALI BELE KRAJINE (VOLNA, LAN, KONOPLJA)

vas vabimo na ciklus brezplačnih rokodelskih delavnic, ki se bodo izvajale v Belokranjskem izročilu v starem mestnem jedru Črnomlja (Ulica Staneta Rozmana 6, nasproti cerkve Sv. Petra).

Volna, lan in konoplja so Belokranjcem pomenili veliko. Materiali, s katerimi so se oblačili, si z njimi pomagali pri kmečkih in drugih opravilih, so bili del njihovega življenja. Tudi danes je lahko tako! S projektom »Volna, lan, konoplja« želimo čim več ljudi opogumiti in navdušiti, da s temi naravnimi materiali olajšajo in olepšajo svoje življenje.

Razpored delavnic:

1. delavnica:24. januar 2019 od 17h – 19h

POLSTENJE OVČJE VOLNE V UPORABNE IZDELKE

Spoznajmo surovo volno in kaj vse lahko izdelamo iz nje. Vsak udeleženec/udeleženka si bo spolstil(a) en izdelek. Delavnico bosta vodili rokodelki Tončka Jankovič in Bernarda Kump.

2. delavnica: 31. januar 2019 od 17h – 19h

UČENJE KVAČKANJA Z VOLNO, LANOM OZIROMA KONOPLJO

Spoznali bomo naravne materiale volno, lan in konopljo, s katerimi lahko skvačkamo uporabne in moderne izdelke. Na delavnici bomo skvačkali en izdelek. Delavnico bosta vodili rokodelki Mihaela Štukelj in Bernarda Kump.

3. delavnica: 14. februar 2019 od 17h – 19h

PLETENJE Z VOLNO, LANOM, OZIROMA KONOPLJO

Spoznali bomo naravne materiale volno, lan in konopljo, s katerimi lahko spletemo uporabne in moderne izdelke. Na delavnici bomo spletli en izdelek. Delavnico bosta vodili rokodelki Mihaela Štukelj in Bernarda Kump.

4. delavnica: 21. februar 2019 od 17h – 19h

IZDELAVA IZDELKOV IZ KONOPLJINE VRVI

Spoznali bomo staro leseno orodje za spletanje mreže iz konopljine, lanene ali volnene vrvi ter tehniko spletanja, s katero lahko izdelamo številne uporabne in moderne izdelke. Delavnico bo vodila rokodelka Bernarda Kump

Delavnice so brezplačne in primerne za starost nad 10 let. Vse materiale (volno, lan, konopljo) ter orodja in pripomočke boste dobili na delavnici.

Obvezne so predhodne prijave na info@butikbibi.si.

Prijavite se lahko na eno izmed delavnic, na dve, tri, ali vse štiri delavnice.

Vabljeni!

Nosilec projekta:

ZADRUGA SUPLIMI z.o.o.

Ostali partnerji v projektu:

Javni zavod Krajinski park Kolpa, Mirabilis, poslovne dejavnosti in gradbene storitve, d.o.o., RIM LAN, društvo za kmetijstvo, turizem, kulinariko in domače obrti, Adlešiči in Eko društvo Krupa