Rast(išče) sreče zaključuje prvo obdobje delovanja

16.1.2019 | 09:30

Rast(išče) sreče zaključuje prvo obdobje delovanja
Rast(išče) sreče zaključuje prvo obdobje delovanja
Rast(išče) sreče zaključuje prvo obdobje delovanja

Projekt RIS, ki ga izvajajo MC Krško (nosilec projekta), DI Zaupanje, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče, zaključuje prvo polovico svojega obstoja, prvih 11 mesecev aktivnosti dela z različnimi skupinami mladih v Posavju.

V tem obdobju v prostorih MC Krško, MD Bistrica ob Sotli in KTRC Radeče delujejo preventivna središča za mladostnike, ki bodo odprta za uporabnike do konca projekta do 15. 12. 2019. Partnerji so zelo zadovoljni z obiskom središč, ki so mladim od 10. leta dalje odprta v popoldanskem času in so namenjena druženju, domačim nalogam, ustvarjanju, igri, delavnicam…. Zabeležili so že kar 1206 obiskov mladih v vseh treh središčih.

Tudi z individualnim delom z mladimi posamezniki (metoda case management), katere glavni nosilci so v DI Zaupanje, so partnerji zadovoljni. V sodelovanju z različnimi institucijami so zaposleni in prostovoljci in v tem prvem obdobju izvedli 146 intervencij (individualnih srečanj).

Po uspešno izvedenih usposabljanjih za mladinske delavce in prostovoljce so se partnerji podali v raziskovanje mladinskega uličnega dela in tudi zaključili s poskusnim obdobjem izvedbe v okoljih, kjer se mladi zbirajo in družijo. V tem obdobju so se na teren podali 44-krat. V naslednji polovici projekta bo ulično delo še posebej aktualno, saj bodo redno prisotni na različnih lokacijah. Njihov kombi Srečko je tudi že preurejen v mladinski center na kolesih ter pripravljen za obiske Posavja.

Partnerji skozi celotno trajanje projekta vabijo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki si želijo delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.

Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mihaela Kovačič, Vodja projekta RIS, MC Krško

Galerija

_zzzzzrast (1)
_zzzzzrast (2)
_zzzzzrast (3)
_zzzzzrast (4)
_zzzzzrast (5)
_zzzzzrast (6)
_zzzzzrast (7)
_zzzzzrast (8)
_zzzzzrast (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava