Namiznoteniški igralci ŠDSU znova med najboljšimi štirimi mladinskimi ekipami v državi

15.1.2019 | 09:20

 Namiznoteniški igralci ŠDSU znova med najboljšimi štirimi mladinskimi ekipami v državi
 Namiznoteniški igralci ŠDSU znova med najboljšimi štirimi mladinskimi ekipami v državi

Minuli vikend je v organizaciji NTK Fužinar Interdiskont na Ravnah na Koroškem potekalo dvodnevno državno ekipno prvenstvo za mladince. Za ekipo Športnega društva SU Novo mesto so nastopili Mitja Omerzel, Domen Zupančič ter Vid in Lenart Zabukovec pod budnim očesom Uroša Slatinška in Jožka Omerzela. Po uvrstitvi v finalni del so s porazom proti domačinom s 5:1 in tesnim izidom 4:5 izgubili tudi proti Mengšanom ter osvojili končno 4. mesto. Prav vsi igralci z izjemo Vida Zabukovca, pa bodo posegali po mladinskih medaljah tudi naslednjo sezono.

Se lahko mladinska ekipa uvrsti v 1. SNTL?

Uspešno delo in napredek mladinske ekipe, kateri na vrata že trkajo tudi kadeti, pa se kaže tudi v 2. Slovenski namiznoteniški ligi. Ista ekipa s pomočjo Jožka Omerzela, Domna Roliha in Aljaža Božiča po prvem delu sezone 2. SNTL zaseda 1. mesto, brez izgubljene tekme. To soboto, 19.1., ob 10. uri, bo na sporedu prva tekma drugega dela 2. SNTL, kjer se bodo v domači dvorani na Livadi pomerili z igralci iz Kočevja. Čeprav je pot do uvrstitve v 1. SNTL še dolga, pa SUjevci z optimizmom zrejo v prihodnost in se nadejajo svojevrstnemu mejniku z uvrstitvijo v državno člansko prvo ligo, z mladimi, doma vzgojenimi igralci, brez pomoči starejših igralcev ali profesionalnih igralcev.

Ta vikend na Livadi tudi 2. Odprto prvenstvo za mlajše kadete in mlajše člane U21

Prav veliko časa za praznovanje SUjevci ne bodo imeli, saj pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije, v soboto, 19.1. od 10.00 ure naprej, organizirajo 2. Odprto prvenstvo za mlajše kadete in mlajše člane, kjer bodo tudi sami posegali po najvišjih mestih.

Uspešno delo na športnem in organizacijskem področju nadaljujejo tudi v letu 2019. Visoki cilji in uspešno delo v vseh kategorijah in področjih delovanja pa pomeni tudi veliko odgovornost in izziv za ves strokovni in vodilni kader ŠDSU, katerega so se tudi v letu 2019 lotili strokovno in sistematično. Ekipi sta se pridružila še dva člana, na kondicijskem področju Tomaž Žabčič in trenersko/organizacijskem področju Janez Kranjc, oba diplomanta Fakultete za šport.

»Veseli me, da smo se v Novem mestu in širše uspeli pozicionirati kot športno društvo, ki z domačimi igralci in igralkami dosega vrhunske rezultate doma in v tujini in svoje znanje in izkušnje usmerja v načrtovano in sistematično delo z mladimi. Odlični rezultati v vseh kategorijah in količina igralk in igralcev pa dokazuje, da smo izbrali pravo pot. Prav ta iskrenost in srčnost pri delu, pa daje prave temelje za tako pomemben osebnosti razvoj mladih športnikov,« je povedal Uroš Slatinšek.

ŠDSU; foto: Arhiv ŠDSU

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava