Ženska leta 2018 - na sprejemu pri predsedniku tudi Nuša Rustja

12.1.2019 | 16:00

Ženska leta 2018 - na sprejemu pri predsedniku tudi Nuša Rustja
Ženska leta 2018 - na sprejemu pri predsedniku tudi Nuša Rustja

Predsednik republike Borut Pahor je pred ponedeljkovo slavnostno razglasitvijo Ženska leta 2018 po izboru bralk in bralcev revije Zarja v Predsedniški palači sprejel kandidatke za ta naslov.

Predsednik republike je v pozdravnem nagovoru kandidatkam najprej zaželel vse lepo v novem letu in dejal, da je vesel, da lahko gosti kratek sprejem za kandidatke pred nocojšnjo prireditvijo.

Dejal je, da je prepričan, da so pomembni dobri zgledi in prakse, saj je to tisto, kar vleče družbo naprej. Predsednik je v svojem imenu in imenu ljudi, ki jih ima čast predstavljati, izrekel občudovanje za delo in prizadevanja kandidatk, ki so zgled mladim ljudem.

Kandidatke za letošnji naziv Ženska leta 2018 so bile: potapljačica Alenka Artnik, sociologinja dr. Sonja Bezjak, režiserka Špela Čadež, novinarka Anuška Delić, vodja doma starostnikov Marjana Kamnik, vodja v drugem domu starostnikov Polona Lah, otroška psihiatrinja Anica Mikuš Kos, prostovoljka Rdečega križa Novo mesto Nuša Rustja in medicinska sestra Mateja Stare.

Urad predsednika republike
Foto: Nebojša Tejić/STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava