Predsednik Pahor sprejel kočevske kolednike

11.1.2019 | 09:35

Predsednik Pahor sprejel kočevske kolednike
Predsednik Pahor sprejel kočevske kolednike

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v torek dopoldan v Predsedniški palači sprejel skupino kolednikov iz Župnije Kočevje in predstavnike Misijonskega središča Slovenije. Matjaž Križnar, ravnatelj Misijonskega središča, se je ob tej priložnosti zahvalil predsedniku republike za sprejem kolednikov, ki so v teh dneh obiskali domove v več kot tristo šestdeset (360) krajih.

"Mirno in varno naj bo ozračje v tem domu, da se bo od tod razširjal mir v svet," so dejali koledniki in predsedniku republike zaželeli, naj v Predsedniški palači prebivata veselje in gostoljubnost, da bo topla za vsakega, ki bo vstopil vanjo. Predsednik Pahor se je kolednikom zahvalil za obisk in jim čestital za lansko zelo uspešno dobrodelno akcijo, v kateri so zbrali preko tristo tisoč (300.000) evrov v dobrodelne namene. "Ta običaj povezujete z dobrimi željami, dobrimi dejanji in solidarnostjo," je dejal predsednik republike in poudaril, da je sporočilo medsebojne odgovornosti zelo pomembno. "Ste eni izmed številnih, ki v teh mesecih širite dobre misli in dejanja," je povedal predsednik Pahor in poudaril, da s tem navdihujejo skupnost. "Prispevate k temu, da čutimo povezanost med nami in hvaležen sem vam za to," je z besedami hvaležnosti za njihovo poslanstvo nagovor sklenil predsednik republike.

Kot sporočajo koledniki, prepevajo, da pomagajo revnim. Letos mineva petindvajset (25) let, odkar je Misijonsko središče Slovenije ponovno oživilo starodaven koledniški običaj na Slovenskem in ga združilo z dobrodelnimi projekti v duhu solidarnosti z prebivalci dežel v razvoju. Koledniki želijo s tem običajem ohranjati kulturo solidarnosti v Sloveniji in zato zbrana sredstva namenjajo predvsem projektom, ki dvigujejo kakovost življenja in izobraževanja mladih. V letošnji Trikraljevski akciji zbirajo sredstva za pomoč osnovnošolcem, študentom in revnim družinam v Albaniji, Braziliji, Čadu, Kanadi, na Madagaskarju, v Malaviju, Ruandi, na Salomonovih otokih, v Slonokoščeni obali, Ugandi in Zambiji.

Urad predsednika republike
Foto: Daniel Novakovič/STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava