FOTO: 60 skupnih let Ivana in Milke Drstvenšek

9.1.2019 | 14:10

FOTO: 60 skupnih let Ivana in Milke Drstvenšek
FOTO: 60 skupnih let Ivana in Milke Drstvenšek

Janez Drstvenšek, ki ga že od malega kličejo Ivan, je iz Zaloga pod Bohorjem odšel na Vetrnik po svojo nevesto Milko Kozole. Poročila sta se 6. januarja 1959 in Milka se je preselila v Zalog k svojemu možu, kjer sta skupaj z moževimi starši in mlajšimi brati nadaljevala z obnovo domačije, ki je bila med vojno do tal požgana. Po zgraditvi gospodarskega poslopja sta se sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja lotila tudi gradnje nove hiše, v katero se je družina vselila leta 1978. Kljub težkim časom sta s trdim delom, z zaupanjem v božjo previdnost, z vero v boljši jutri zase in za otroke ter medsebojno ljubeznijo vztrajala. Družina se je večala, saj se jima je rodilo šest otrok: Jože, Janez, Štefan, Marica, Roman in Milena. Utrpela sta najhujšo starševsko bolečino, saj jima je najstarejši sin umrl le nekaj dni po porodu, pred štirimi leti pa je tragično preminula še hči Marica, ki je bila poročena v Stranjah pri Kočevarjevih. Čeprav so jima težko delo in življenjske preizkušnje pobrali precej moči, s svojo dobro voljo in pozitivnim pogledom na življenje še naprej vlivata upanje in veselje do življenja svojim otrokom, šestnajstim vnukom in sedmim pravnukom. Še vedno se zaljubljeno pogledata kot nekoč, na kar smo njuni najbližji nadvse ponosni.

Pred desetimi leti sta skupaj s celim sorodstvom praznovala zlato poroko, letos pa sta svojo biserno poroko praznovala s svojimi najbližjimi. V cerkvi svetega Lenarta v Zabukovju je v nedeljo, 6. januarja 2019, obred biserne poroke vodil njun vnuk Peter Kočevar, lanski novomašnik. Za slavnostno vzdušje med mašo je poskrbel zabukovški mladinski zbor pod vodstvom Mirice Kolarič. Tudi pri pogostitvi po maši pred cerkvijo so pomagali prijazni Zabukovljani.

Praznovanje smo zaključili s slavnostnim kosilom v gostilni Kregl. Za glasbo smo poskrbeli kar otroci in vnuki, posebno presenečenje pa so pripravili še člani kvarteta Jarica, ki so instrumentalnemu ozadju dodali še ubrano petje.

Bisernoporočencema želimo še veliko zdravih skupnih let!

R. D.

Galerija

poroka (01)
poroka (02)
poroka (03)
poroka (04)
poroka (05)
poroka (06)
poroka (07)
poroka (08)
poroka (09)
poroka (10)
poroka (11)
poroka (12)
poroka (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava