Nina Pušlar: Pričakovanja sem dala na stran!

2.1.2019 | 13:30

Foto: Urša Premik

Foto: Urša Premik

Nina Pušlar: Pričakovanja sem dala na stran!
Nina Pušlar: Pričakovanja sem dala na stran!
Nina Pušlar: Pričakovanja sem dala na stran!
Nina Pušlar: Pričakovanja sem dala na stran!

Ena najbolj priljubljenih slovenskih glasbenic Nina Pušlar nas te dni navdušuje s pesmijo Za naju, s katero je še korak bližje novemu albumu, za katerega upa, da bo luč sveta ugledal v novem letu …

Nina, te dni ste kar precej zaposleni, kajne?
Res je, po enem letu sem izdala novo pesem Za naju, ki smo jo premierno odigrali na mojem tradicionalnem domačem koncertu konec oktobra. Ta koncert je bil že osmi zapored, to pa je bilo nekakšno presenečenje za moje domače občinstvo, saj ga rada razveselim s čim posebnim. Posneli smo tudi videospot in odzivi, tako na pesem kot na spot, so res izjemni, kar me zelo veseli, ker vedno, ko izdaš novo pesem, nestrpno čakaš, kako bo sprejeta. Pesem je nastala v sodelovanju z ekipo, s katero sodelujem zadnji dve leti tako avtorsko kot produkcijsko. Sodelovali smo pri skladbah To mi je všeč, Za vedno, Lepa si in zadnji Za naju; vse to so popotnice za novi album, ki ga pripravljamo skupaj.

Kdaj pa ga lahko pričakujemo?
(smeh) Ah, napovedujem ga že dalj časa, pa sem se odločila, da ga ne bom več. (smeh) Pričakovanja sem dala na stran, upam pa, da bo v naslednjem letu. Oziroma povedano drugače: naredili bomo vse, da bo tako. (smeh)

Videospot za zgoraj omenjeno pesem je res lep: prikazuje vaš dan in je na neki način precej zaseben … Kako se odločite, kakšen videospot bo spremljal neko pesem?
V teh 13 letih je bilo videospotov res veliko in vedno dobro razmislimo o tem, kakšni naj bodo. Včasih se zgodi, da se pesem in spot zares »poklopita«, da sta eno, ampak to ni preprosto. Tokrat smo se odločili za preprosto možnost: da pokažemo mene v malo drugačni luči kot ponavadi. Mislim, da nam je dobro uspelo, in rada ga pogledam.

Kateri del ustvarjalnega postopka vam je najljubši: pisanje pesmi, snemanje, nastopanje ali morda ustvarjanje spota?
Zagotovo nastopanje na koncertih! Mislim, da je to skupno vsem glasbenikom, tako pevcem kot inštrumentalistom. Ko stojiš na odru in tvoja glasba pride do ljudi, ko vidiš, kakšno razpoloženje ustvari neka pesem, slišiš občinstvo, ki poje s tabo … to je res neverjetno! Res pa je, da so koncerti le delček mojega življenja, tista pika na i. Poleg tega je tu ogromno priprav, ustvarjanja, pa na primer dnevi kot danes, ko sem imela zjutraj intervju na radiu, zdaj pa sedim v 20. nadstropju z razgledom na Ljubljano in klepetam z vami.

Omenili ste, da je bilo v 13 letih ogromno pesmi, med njimi pa veliko uspešnic ... Katera od njih je vam najljubša in katera je najljubša oboževalcem?
Obstaja pesem, ob kateri mi pri srcu postane malo topleje, in to je Saj sva skupaj. Všeč mi je njena energija in res lahko rečem, da je moja najljubša. Kar zadeva občinstvo, pa vsekakor pesmi To mi je všeč, Lepa si in Slečeno srce. Včasih dobim ob odzivu občinstva na prve akorde kurjo polt, to je res lepo videti!

Pa če gremo v drugo skrajnost: je kakšna pesem, ki se je po nekem času naveličate in vam začne »iti na živce«?
Če se to zgodi, pesem neham izvajati za nekaj časa. Ena takih je Slečeno srce, ki smo jo na koncertih igrali dolga leta, potem pa smo prenehali. Pa ne zato, ker bi mi šla na živce, daleč od tega, ampak preprosto se je tako zgodilo. Kar je najbolj zanimivo, pa je, da sem od svojih oboževalcev, ko sem jih spraševala, katera pesem jim je najbolj pri srcu, dobila od večine odziv, da ravno ta. Prav na domačem koncertu oktobra sem jo vrnila na repertoar, ampak malce drugačno, v izvedbi vokalov in akustične kitare. Zdaj, ko imam že pet albumov in večji nabor pesmi, si lažje privoščim, da kakšne pesmi nekaj časa ne izvajam, in ko se vrne, je skoraj tako, kot bi bila nova.

Svet24/Vklop

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava