FOTO: Novi župan Črnomlja skupaj z Romi pričakal Božička

22.12.2018 | 11:30

FOTO: Novi župan Črnomlja skupaj z Romi pričakal Božička

Zveza za razvoj romske skupnosti iz Črnomlja in Zveza Romov za Dolenjsko iz Novega mesta sta v četrtek, 20. 12. 2018, v Gasilskem domu na Otovcu pri Črnomlju priredili prednovoletno srečanje z Romi in obdaritev romskih otrok, ki živijo na območju Občine Črnomelj. Obiskovalce prireditve je prišel pozdravit in tudi nagovoril novi župan Črnomlja Andrej Kavšek, ki je romske otroke pozval k rednemu obiskovanju šole in učenju.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik Zveze za razvoj romske skupnosti iz Črnomlja Zvonko Golobič, ki je izpostavil, da je razlika med Romi in večinskim prebivalstvom očitna in da se razlik ne smemo bati, tudi umikati se ne od njih, kajti prav te razlike nas kot družbo lahko bogatijo.

Sledil je obisk Božička, spremljala sta ga tudi škrata, ki je obdaril otroke od 1. do 6. leta starosti. Organizatorja prireditve sta poskrbela, da udeleženci prednovoletnega srečanja niso ostali lačnih želodčkov, dišalo je namreč po golažu.

Ob tem se velja zahvaliti Društvu prijateljev mladine Mojca, ki je prispevalo del igrač, in Društvu prijateljev mladine Črnomelj ter Pustnemu društvu Črnomelj.

Zveza Romov za Dolenjsko
Foto: Bogdan Miklič

Galerija

_zzzzbozicek (01)
_zzzzbozicek (02)
_zzzzbozicek (03)
_zzzzbozicek (04)
_zzzzbozicek (05)
_zzzzbozicek (06)
_zzzzbozicek (07)
_zzzzbozicek (08)
_zzzzbozicek (09)
_zzzzbozicek (10)
_zzzzbozicek (11)
_zzzzbozicek (12)
_zzzzbozicek (13)
_zzzzbozicek (14)
_zzzzbozicek (15)
_zzzzbozicek (16)
_zzzzbozicek (17)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

24.12.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni vl 

Kako malo je treba, da se na ličkih otrok nariše sončece. Moja nostalgija je vedno prisotna in zato pravim, da je manjkal še dobri stari Dedek Mraz. Na njega namreč vse bolj pogosto pozabljamo. (vika lozar)

25.12.2018—     + (1)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

Kakšen Dedek Mraz neki pogresamo Miklavza ki je edini slovenski dobri moz ,Vika ti dobro veš ,da tvoj nostalgični moz je zmeraj nosil po Bozicu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava