Nuška Drašček v novo leto kot Pepelka

13.12.2018 | 14:10

Pevki ni težko delati na praznik, saj svoj poklic obožuje. (foto: Mediaspeed)

Pevki ni težko delati na praznik, saj svoj poklic obožuje. (foto: Mediaspeed)

Nuška bo silvestrski večer preživela v operi kot Pepelka. (foto: Mediaspeed)

Nuška bo silvestrski večer preživela v operi kot Pepelka. (foto: Mediaspeed)

Zelo rada ustvarja. (foto: M24/Marko Vavpotič)

Zelo rada ustvarja. (foto: M24/Marko Vavpotič)

Nuška Drašček obožuje veseli december. Nanj ima zelo lepe spomine še iz otroških dni, te pa skuša pričarati tudi svojemu sinu Luki. Najdaljšo noč v letu bo sicer preživela delovno, v ljubljanski operi. Lanski dogodek, ki so ga po zgledu ostalih evropskih opernih gledališč priredili prvič, je namreč pri občinstvu naletel na fantastičen odziv, zato so se odločili, da ga bodo letos ponovili.

Kako se bo Nuška za svojo odsotnost oddolžila najbližjim, s čim doma pričara praznično vzdušje in kaj pri njih nosijo dobri možje, pa – med drugim - razkrivamo v nadaljevanju.

Bližajo se božično-novoletni prazniki. Kateri je tvoj najlepši spomin na to obdobje?

Lahko rečem, da so mi bili prazniki vedno super, sploh, ko sem še bila šoloobvezna - takrat so bile počitnice, pa smo se podili zunaj, na snegu, ki ga je bilo v mojem otroštvu v izobilju. Pa potem hitro noter, na kakav in piškote … pa praznovanja novih let, ko smo čakali, da so očetje spustili tiste rakete, pa francoska solata. (smeh) Vsako leto je bilo posebno in lepo, vse ob svojem času in obdobju.

Kateri je pri vas glavni dobri mož in kaj vam po navadi prinese?

Miklavž ponavadi prinese kakšne nogavice in pa seveda piškote, ki jih tako pridno peče v decembru, Božiček pa morda kaj bolj posebnega … ampak nič pretiranega, kakšno drobno pozornost, knjigo, zgoščenko ...

Kako poskrbite za okrasitev doma?

To obdobje mi je bilo vedno najljubše, ta svetloba lučk mi je bila in mi je še vedno čarobna, tako, da je pri nas drevešček postavljen kar nekaj časa. (smeh) Malo še okrasimo stanovanje z dodatnimi lučkami, pa seveda venček obesimo na vrata, z Lukcem pa narediva tudi adventnega.

Namenite temu veliko časa in denarja?

Ne, recikliramo in pa uporabimo ročna dela. 

Kaj je po navadi na mizi na ta dva dneva?

Zelo raznoliko, vsakič kaj novega sestavimo, ker radi preizkušamo recepte. Slavnostne večerje so ponavadi večhodne.

Pričarate praznično vzdušje tudi s peko potice, piškotov ...?

Absolutno, piškoti in še kaj se najde, imam rada, da hiša diši po peki; potico pa priznam, da delamo po navadi res bolj za veliko noč.

SILVESTROVO V LJUBLJANSKI OPERI
V operi bodo v novo leto vstopili z opero Pepelka. Pred predstavo bo silvestrska večerja v spodnjem atriju za 70 oseb (lože 1. reda), ob 20.30 se bo začela opera, ki se bo končala 5 minut pred polnočjo. Sledilo bo odštevanje, zdravica in ples na odru. V glavni vlogi bo tako v predstavi kot na plesu nastopila Nuška Drašček Rojko – na plesu s svojo glasbeno skupino.

Kako običajno preživite božični večer in kako silvestrovo (kadar nisi na odru, tako kot boš letos)?

Zelo mirno, v družinskem ali ožje prijateljskem krogu, nikjer blizu gneče ... cel dan ustvarjamo v kuhinji, kakšen sprehod, absolutno kak film ... zelo mirno. 

Rada nastopaš na ta dan ali bi raje bila doma? Kako se potem oddolžiš domačim?


Nimam težav z nastopanjem, tako je pač moje delo; si pa potem kak drug večer naredimo slavnosten, tako da vse nadoknadimo. 

Letošnje silvestrovo bo zate precej naporno, glede na to, da boš najprej v glavni vlogi nastopila v operi Pepelka, zatem pa boš še na plesu pela s svojo glasbeno skupino. Se boš kaj posebno pripravila na to dvojno vlogo?


Predvsem moram poskrbeti, da sem naspana in seveda zdrava, potem bo šlo po načrtih.


Vlada sicer v operi na silvestrovo kakšno posebno vzdušje?

Ja, že lansko leto je bilo prav posebno, ko sem to prvič doživela - zelo lepo je bilo videti vse te plesne pare, ki so se vrteli po plesišču … je nekaj posebnega in prav uživali smo s skupino, tako da letos res komaj čakam! 

Si si zadala kakšne novoletne resolucije?


Tega pa nikoli ne delam oziroma se "korigiram" raje sproti, je od tega več koristi. 

Česa se v prihajajočem letu najbolj veseliš?

Vseh novih izzivov in načrtov, ki jih imam … če se bo vse tako izteklo, kot si želim, bom zadovoljna, sicer pa sproti prilagajamo. (smeh)

Svet24/njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava